'Predsjednički kandidati u RH pričaju opasne stvari'

Pomilovanje zločinca Mirka Norca, što najavljuju neki kandidati za predsjednika Hrvatske, nemoralan je i opasan čin, poručuje Vukčević.

3.12.2009.
11:28

Specijalni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je ovih dana reizabran na tu funkciju, u razgovoru za srpski tabloid Kurir govorio je o izvještaju glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza, koje će danas biti predstavljano Vijeću sigurnosti UN-a, najavama predsjedničkih kandidata u Hrvatskoj i drugim temama vezanim za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije.

Upitan za komentar činjenice da gotovo svi kandidati za hrvatskog predsjednika, od Milana Bandića do Nadana Vidoševića, izjavljuju da bi u slučaju da postanu predsjednici pomilovali Mirka Norca, ali i većinu Tuđmanovih generala, Vukičević odgovara:

"Ne mogu komentirati izjave predsjedničkih kandidata u drugoj zemlji. Znam samo da nemaju svi tamošnji kandidati takav stav. Pomilovati nekoga za koga je sudski utvrđeno da je počinio ratni zločin je jako opasno, onda dovodite u pitanje moralno i civilizacijsko opredjeljenje. Mislim da je to politička kampanja", kazao je srpski tužitelj Vukičević.

Brammertzov izvještaj ocijenio je vrlo pozitivnim i objektivnim i kazao je kako se nada da će Nizozemska podržati stupanje na snagu Prijelaznog sporazuma Srbije s EU-om.

Upitan može li reći, temeljem dosadašnjih saznanja, hoće li se ratni zločinci Ratko Mladić i Goran Hadžić do kraja godine naći u Hagu, odgovorio je: "Hajde da o tome razgovaramo nakon njihovog uhićenja."

Prethodni članci:

arti-200911160714006 arti-200911200336006 arti-200912030061006 arti-200911130093006

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali