SPOMENUO I NOVE MJERE / Plenković ništa nije želio otkriti o narodnim obveznicama: 'Vidjet ćete u imovinskim karticama, dali smo malo špirita...'

'Bitno je su svi članovi Vlade pokazali povjerenje u državu i financijski proizvod koji je jako dobar', rekao je Plenković

2.3.2023.
9:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na ministarskom sastanku u okviru IV. sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju.

"Drago nam je što je ovdje i američka ministrica za energetiku te ostali europski ministri. To je priznanje Hrvatskoj, čestitke ministru Davoru Filipoviću. Ovo je odlična prilika da zajednički raspravimo o izazovima s kojima smo se susreli te što nam je činiti. Hrvatska je u godini tektonskih poremećaja imala dovoljno nafte, plina i struje. I to po priuštivim cijenama zahvaljujući odlukama Vlade", kazao je premijer te dodao:

"Učinili smo zajedničke napore na europskoj razini utječući na tržišta koji su doveli do smanjenja velikog rasta cijene plina. Ako se smanjuje cijena plina smanjuje se i cijena struje. Nalazimo se u vremenu tri izazova: osigurati dovoljno energenata po priuštivoj cijeni, krenuti u energetsku tranziciju prema obnovljivim izvorima energije te ulagati u vjetroelektrane i solarne elektrane."

Image
KOME ĆE STIĆI POMOĆ? /

Procurio proljetni paket kriznih mjera: Jedna subvencija se ukida, a druga će biti izdašnija?

Image
KOME ĆE STIĆI POMOĆ? /

Procurio proljetni paket kriznih mjera: Jedna subvencija se ukida, a druga će biti izdašnija?

Spomenuo je i mjere koje bi trebale olakšati život građanima uslijed novih poskupljenja.

"Mjere će se donijeti na vrijeme kao i sve prethodne koje su bile pravovremene. Dovršit će se sredinom ožujka i bit će na snazi od 1. travnja."

Grabar Kitarović uz premijera

A nakon što se na sastanku uz Plenkovića pojavila i Kolinda Grabar Kitarović novinari su upitali premijera hoće li ona biti HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države.

Podsjetimo, kako je nekidan objavio Jutarnji list, za bitku s predsjednikom Milanovićem – spominju se Gordan Jandroković, Tomo Medved, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te diplomat Ivan Šimonović.

Plenković je kazao kako je Grabar Kitarović bila jedna od nekoliko državnika koji su pokrenuli Inicijativu tri mora i da surađuje s međunarodnim organizacijama te da je isključivo iz tih razloga nazočna na današnjoj konferenciji.

“Nema drugih konotacija osim današnje konferencije. Nismo ništa šaputali na tu temu“, rekao je Plenković.

Potvrdio je da su narodne obveznice kupili svi članovi Vlade te da su se dogovorili da neće govoriti o iznosima i da će se sve vidjeti u imovinskim karticama.

“Bitno je su svi članovi Vlade pokazali povjerenje u državu i financijski proizvod koji je jako dobar. Dali smo malo špirita financijskim tržištima u Hrvatskoj, mislim da je to jako dobro”, zaključio je premijer.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču