Play ponuda

'SRCE BOLI, ALI POVRATKA VIŠE NEMA' / Tuča Požežanima uništila sve; Očekuju pomoć države jer sami ne mogu obnoviti domove

Žitelji Požeštine očekuju pomoć države u obnovi domova nakon nedavne poplave i tuče

27.6.2021.
23:46
Play ponuda

Dvije velike nepogode pogodile su Požeštinu u svega 20 dana. Prvo je jaka kiša izazvala bujice koje su mnogima prodrle u domove, a potom je u petak tuča uništila gotovo sve. Požeško-slavonska županija bi do srijede trebala proglasiti elementarnu nepogodu, a onda žitelji imaju osam dana za prijavu štete.

Image
POČELO JE /

Žestoko nevrijeme u Hrvatskoj: U Požegi udarila tuča veličine oraha; Evo gdje se još očekuje opasno vrijeme

Image
POČELO JE /

Žestoko nevrijeme u Hrvatskoj: U Požegi udarila tuča veličine oraha; Evo gdje se još očekuje opasno vrijeme

"Bez pomoći države u sanaciji u sanaciji ili ublažavanju posljedica, teško će se to sve sanirati", rekao je za RTL Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

Snaga prirode ostavila je ljude bez ičega. Ivanu i njegovoj majci ledeni je rafal uništio sve. "Srce boli, ali povratka više nema – šta će biti ne znam. Teško je kad to moraš napustiti na ovaj način", rekao je Ivan Haner iz Požege, a njegova majka dodaje: "Mislila sam da sam se smirila, ali nisam. Strašno! Nakon 44 godine ovdje života, ne mogu više."

Ivan je radnik u vinogradu, a s plaćom koju ima jedva živi, a kamoli da se može upustiti u ozbiljnije radove. Kolege s posla odlučile su mu pomoći.

"Prizor je bio užasan, sve je bilo potopljeno. Organizirali smo se, došli smo svi iz firme pomogli smo, našli smo mu smještaj, stvari smo mu pokupili", tvrdi Marijan Maljković.

No, to je privremeni smještaj u kojem se ne može ostati dugo. Pitanje je samo hoće li najavljena državna pomoć biti dovoljna za obnovu domova.

Play ponuda
Play ponuda