NA POTEZU JE MOST!

POREZNA REFORMA PLAĆE DIŽE I ZASTUPNICIMA! S takvom povišicom mogu izostati i petkom!

Ne zatražili Most nekakve promjene nova porezna reforma mogla bi i zastupnicima osigurati veće plaće i to po tisuću kuna pa bi im tako bilo svejedno ako ne dođu petkom u Sabor jer bi novčanu kaznu za to anulirao novac koji bi reformom dobili.

S novom poreznom reformom plaća neće rasti samo građanima već bi porasti trebala i saborskim zastupnicima. Barem kako sada stvari stoje. Naime, prema pisanju 24sata, na neto plaću od prosječnih 15 tisuća kuna dobili bi povišicu za tisuću kuna. Time bi čak mogli “prebiti” minus koji bi im nastao kada eventualno ne bi došli na sjednicu petkom i stoga po novim zakonskim prijedlozima Mosta ostali bez 450 kuna.

Dok bi to tako trebalo izgledati po HDZ-ovom receptu, Most koji se do jučer zalagao za ideju o plaći zastupnika od 9.999 kuna zasad se o poreznoj reformi ne izjašnjava.

Most radi na primjedbama

“Ono za što smo se mi borili u Saboru jest da se poštuje radno mjesto. Ukoliko zastupnici neće dolaziti na posao, definirat će im se penali i smanjivat će im se plaća. Nama je cilj razviti osjećaj odgovornosti kod zastupnika, da shvate da rade za hrvatske građane i da poštuju svoje radno mjesto”, kaže Božo Petrov ujedno komentirajući i činjenicu “prebijanja minusa” u slučaju eskiviranja petka: “Može se i takva paralela povući, a može se gledati i na način da ukoliko budu dolazili na radno mjesto, kako to i priliči, dobit će još veću plaću”.

Mišljenje Mosta, pak, o Marićevoj reformi, kaže, javnost bi trebala znati kroz dva tjedna, kada je prouče mostovi timovi. “Naravno da imamo neke objektivne komentare i primjedbe, radimo na njima”, dodaje šef te Nezavisne liste.

BIVŠI MINISTAR TVRDI: ‘Zbog Marićeve reforme poskupjet će kruh, mlijeko i lijekovi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr