OPET PUKLA CIJEV U ZAGREBU / Kritično na Selskoj: Voda na ulicama, promet obustavljen, okolne zgrade nemaju vode

Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, a promet je obustavljen u zoni događaja

28.9.2021.
7:35
Luka Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija danas ujutro je javila kako je opet pukla vodovodna cijev na području Trešnjevke.

"Dana 28. rujna 2021. oko 04.47 u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima.

Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, sve nadležne službe postupaju", kažu u poruci.

Vatrogasci ispumpavaju vodu iz obližnjeg učeničkog doma.

"Dogodila se repriza onog što se u nedjelju dogodilo u Selskoj, samo nekih 200 metara iznad na Baštijanovoj. Poplavile su naše suterenske prostorije. Jutros je negdje oko 5 sati došlo do puknuća cijevi. U 6 sati smo organizirali evakuaciju, odnosno smještaj učenika. U dogovoru s gradskim uredom nastavu smo do kraja tjedna prebacili online", kazao je Stipe Perošić, ravnatelj Športske gimnazije za Večernji list.

Izmijenjene trase autobusa 109

Promet se odvija obilaznim pravcima. Autobusi linije 109 prometuju izmijenjenom trasom Selskom cestom, Zagorskom ulicom, Ulicom kralja Tomislava, Ulicom Dragutina Golika na Zagrebačku aveniju te se vraćaju u Selsku cestu i isto u obrnutom smjeru.

"Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom", naveli su jutros na internetskim stranicama Voodopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.

Na teren je izišao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Sve službe su na terenu, ne bih sad htio puno objašnjavati, sve ćemo izvijestiti na vrijeme", poručio je kratko Tomašević.

Korlaet: 'To je dotrajala infrastruktura'

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet kaže kako je nešto iza 5 ujutro primio poziv da je pukla cijev.

"Procjenu štete još ne znamo, ali najviše je na udaru bio učenički dom i gimnazija na križanju Selske i Baštijanove. Poplavljena im je donja etaža. To su kuhinja, stan domara i ostale prateće prostorije. Vatrogasci su ispumpali glavninu vode, a sada slijedi ovo fino ispumpavanje. Pripremili smo i doručak i ručak za učenik s obzirom na to da je kuhinja poplavljena", rekao je Korlaet.

Otkrio je i kako je moguće da na otprilike istoj lokaciji u dva dana pukne cijev:

"To je dotrajala infrastruktura. To su cijevi stare skoro 70 godina, radi se o magistralnom cjevovodu. Projekti zamjene su napravljeni i nastojat ćemo to u narednim godinama ostvariti", rekao je Korlaet.

Drugo puknuće cijevi

Podsjetimo, ovo je već drugo puknuće cijevi unutar dva dana. Prva cijev pukla je također rano ujutro u nedjelju te se digao asfalt i poplavljeni su brojni stanovi i objekti.

Stanovnike Selske i okolnih ulica tada je poplava probudila nešto prije 6 sati. Najteže stanje je bilo u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda u bujicama slijevala.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali