Naprednjaci za smenu Đilasa, on im poručuje da raspišu izbore

Ko će voditi Beograd?

8.9.2013.
17:11
VOYO logo

Gradski odbor SNS predložio je u nedelju predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i Glavnom odboru da donesu odluku o promeni vlasti u Beogradu, a šef beogradskih naprednjaka nada se da će lider stranke uskoro sazvati sednicu Glavnog odbora tim povodom, javlja Tanjug, a prenose Novosti.

Predsednik Gradskog odbora SNS i potpredsednik stranke Nebojša Stefanović najavio je danas nakon sednice da će SNS o toj temi razgovarati sa gradskim odborima socijalista i DSS, kako bi se našlo rešenje u interesu Boegrađana i dodao da SNS namerava da sprovede opsežne reforme zemlje, a da će Beograd u tome imati važnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je sadašnjem gradonačelniku Draganu Đilasu zamerio da položaj u gradu koristi kako bi poboljšao svoju poziciju u stranci, da pri tome postavlja mnoge birokratske prepreke u sprovođenju reformi, da ni on ni gradska vlast ne umeju da privuku investitore, da decentralizuju Beograd i nemaju rešenje da zaposle veći broj Beograđana.

Stefanović je ponovio da je gradski odbor SNS odlučio da predloži Vučiću i Glavnom odboru da donesu odluku kojom će prihvatiti njihov "stav da se mora pristupiti neophodnim promenama u Beogradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da li to znači najavu izbora u glavnom gradu, Stefanović je ponovio da je SNS spramne i da ne beži od toga da i na taj način proveri legitimitet.

Danas, međutim, kako je naveo, nije bilo konkretnih predloga koji će mehanizmi biti korišćeni niti kakve su moguće kombinacije za promenu vlasti u glavnom gradu, ali je naglasio da su prekretnica u opredeljivanju za promene u Beogradu bili izbori u Zemunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je bio potpuni test i provera legitimiteta - naveo je Stefanović i podsetio da je DS pobedila prošle godine na gradskim izborima osvojivši tri hljade glasova više od SNS, ali da je ove godine na lokalnim izborima u Zemunu SNS osvojila 29.000 glasova a DS nešto više od pet hiljada.

Time su građani Zemuna kao reprezetativni deo Beograda pokazali da je gradska vlast izgubia legitimitet, ocenio je Stefanović i dodao da ukoliko iz vrha stranke stigne odobrenje za početak razgovora o promenu gradske vlasti javnost i mediji biće obavešteni o načinu na koji će to biti urađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović se nada da će lider SNS vrlo brzo sazvati sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti odlučeno o inicijativi za promenu vlasti u Beogradu, te da očekuje da bi razgovori o promeni vlasti bili ujedno i dobra prilika da se čuje šta o tome misle ljudi iz DSS i SPS.

Upitan s kim naprednjaci o toj temi ne bi mogli da razgovaraju, Stefanović je rekao da je to svakako DS, jer bi, kako kaže, takav ražgovor bio besmislen, s obzirom da je "u ovom trenutku sve što se dešava u Beogradu produkt njhovog rada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đilas: Ako smo loši, raspišite izbore u Beogradu

Gradonačlanik Beograda Dragan Đilas poručio je u nedelju vladajućoj većini da raspiše izbore u Beogradu ako smatra da je loše rađeno, ali da se ne krije iza saopštenja i mladića od "dvadeset i nešto godina". Đilas je naglasio da se ne plaši ničega, jer zna kako je radio i upitao "kakav je uopšte problem u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako smatrate da u Beogradu nemam podršku saradnika - omogućite građanima da neposredno biraju svoje gradonačelnike i da kažu ko je taj čovek ili žena koje žele da ih vode. Ajmo kad ste tako hrabi i mislite da za Dragana Đilasa nije niko u Beogradu - dajte da se gradonačenici biraju neposredno. Nemojte se kriti iza momaka od 20 i nešto godina, iza sappštenja, pustite nas da radimo.. Ako to želite nastavićemo, a ako smatrate da smo loši raspište izbore i dajte vaše kandidate - rekao je Đilas na sednici GO DS.

Govoreći o stanju na političkoj sceni Srbije, Đilas je ocenio i da je zanimljivo što DSS ne smeta da bude na vlasti u Beogradu sa onima koje na republičkom nivou optužuje za prodaju Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo