Play ponuda

'POLICIJA IH HVATALA': / Načelnica naredila komunalcima da njezinom savjetniku poberu masline - uz prijetnju otkazom!?

Image
Foto: Facebook
24.10.2016.
14:30
Facebook
Play ponuda

Sandra Vukić, načelnica Vrsi, male općine nedaleko od Nina, prozvana je ovih dana da općinskog komunalca traži da njezinom savjetniku beru masline pod prijetnjom da će odbiju li dobiti otkaz. Stoji to u priopćenju tamošnje općinske vijećnice MODESa- Marije Berec koje je prenio portal Kalelarga.info.

Berba u masliniku Željka Marića u Kruševu navodno je bila 22. ovog mjeseca, a kako tvrdi vijećnica Berec, radnici su ondje stigli službenim općinskim vozilom. Sve je dojavljeno i policiji koja je, nakon anonimne dojave, izašla na teren te ondje zatekla 30-ak radnika, koji su se prvo razbježali, ali su ih uhvatili.

Odbiju li, slijedi otkaz

"Da se pritom radi o uhodanoj praksi, govori činjenica kako se jedan sličan scenarij dogodio već 2008. godine, gdje su također djelatnici iz općinskih tvrtki u Vrsima bili prisiljeni raditi određene poljoprivredne poslove u Kruševu, kod istog gospodina Željka Marića, gdje je jedan djelatnik odbio raditi takve protuzakonite radnje, nakon čega je dobio otkaz. Vrsna poruka i primjer ostalim beračima maslina u Kruševu!", piše u svom priopćenju Berec te nastavlja:

"Ne vidimo problem u tome što je nekolicina ljudi brala masline moguće za svog prijatelja, ne vidimo problem što su većina zaposlenici u općini, iako je to u najmanju ruku čudno, ali veliki problem vidimo u tome što se kod dotičnog gospodina našlo vozilo komunalne tvrtke iz Vrsi koje je prevozilo masline, što su radnici iz komunalca, umjesto da budu na radnom mjestu u svojoj općini radili poslove u Kruševu na privatnom imanju savjetnika načelnice, očito po dobro uhodanom scenariju i s blagoslovom načelnice Sandre Vukić." Općinska vijećnica pozvala je nadležne institucije da reagiraju i zaustave iskorištavanje javnog dobra za privatne interese.

Sandra Vukić dužnost načelnice općine obnaša kroz pola radnog vremena, dok je paralelno i zaposlenica u Zavodu za zapošljavenje, odnedavno i v.d. predstojnica zadarske podružnice.

Play ponuda
Play ponuda