Saborski zastupnik Miroslav Tuđman danas je pokopan na zagrebačkom groblju Mirogoj uz vojne počasti. Tuđman je bio HDZ-ovac i najstariji sin prvog predsjednika Franje Tuđmana te je preminuo u 75. godini života u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Tuđman se više tjedana borio s koronavirusom. Ispraćaju kolege prisustvovao je i premijer Andrej Plenković kao i mnogi ministri i drugi saborski zastupnici, javlja RTL.

"Okupili smo se ovdje na njegovom preranom i naglom ispraćaju. Prije samo nekoliko tjedana kada me kolega Kapulica upozorio da Miro ima temperaturu i sam sam bio još u izolaciji od posljedica Covida-19. Odmah sam ga nazvao i rekao sam mu: Miro, ovo je ozbiljna bolest i nemojte oklijevati niti trenutka. Čuvajte se i pazite se. To je bio nažalost naš posljednji razgovor.

'UŽIVAO JE POŠTOVANJE, NEOVISNO O POLITIČKOJ PRIPADNOSTI': Plenković se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Miroslava Tuđmana

Miro je u tom razgovoru pokazao svoj karakter, svoj osjećaj hrabrosti i sve što ga je krasilo cijeli život. A to je da nikada nije sebe stavljao u prvi plan. Gledao je na druge i živio je Hrvatsku. Sudjelovao je u stvaranju moderne Hrvatske", rekao je premijer Plenković na sprovodu.