VELIČANSTVENI VATROMET NAKON SPAJANJA / Bračni par koji je radio na Pelješkom mostu: 'Dali smo tri godine svojih života, ali znamo zašto!'

Spajanje su pratili i brojni građani s kopna te mnoštva brodica, barki i drugih plovila

29.7.2021.
7:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Spojen je i posljednji segment konstrukcije Pelješkog mosta kojim je u potpunosti povezano kopno kod Komarne u blizini Stona s Brijestom na pelješkoj strani, što označava dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Most je dugačak nešto manje od dva i po kilometra, a u sredini mosta se nalazio mali jaz od 18 metara koji je zatvorio zadnji segment težak 220 tona. Zavarivanje posljednjeg segmenta mosta počelo je nešto poslije 23 sata, a završeno je 10 minuta do ponoći.

'Velik događaj'

Na Pelješki most je došao i premijer Andrej Plenković te brojni ministri iz Vlade, kao i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Ovo je velik događaj koji smo uspjeli ostvariti uz pomoć Europe i Kine, a ovime realiziramo strateški nacionalni interes. Ovo je najbolji dokaz kako članstvo u EU-u pomaže Hrvatskoj u realizaciji", kazao je premijer.

Spajanje su pratili i brojni građani s kopna te mnoštva brodica, barki i drugih plovila.

Radilo se 24 sata dnevno

Bračni par Kovač tri je godine radio na Pelješkom mostu. Njihov trud konačno je urodio plodom u srijedu navečer, kada je spojen zadnji dio mosta. Geodetkinja Vesna Kovač tom je prilikom rekla da je sretna nakon tri godine rada.

"Dali smo tri godine svojih života, ali znamo zašto", rekla je te dodala da je konačno spajanje bilo napeto: "Sve je u milimetar moralo biti spojeno i sada smo sretni", rekla je za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na pitanje kako im je bilo na gradilištu kao bračnom paru, Dražen Kovač je odgovorio: "Nismo imali puno vremena, osim za most. To je vrlo zahtjevno. Ovdje se radi 24 sata dnevno. Odgovornost je maksimalna, investicija je ogromna i uspjeli smo."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali