ŠETNJA U TANGAMA: / Gologuza turistica razljutila Dubrovčane, Grad uvodi nova pravila

Strankinja, koja je u Dubrovniku prolazeći samo u tangama kroz grad pokazala stražnjicu, kod Dubrovčana je izazvala zgražanje.

11.8.2015.
17:35
dubrovniknet.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Fotografija turistice koja u tangama šeta po ulici od Puča u Dubrovniku i svijetu pokazuje svoju pozadinu kod brojnih je Dubrovčana izazvala zgražanje. Snimila ju je jedna građanka i poslala na redakciju Dubrovniknet-a smatrajući da gospođa koja se na fotografiji nalazi nije primjereno odjevena.

"Za svaku odjeću postoji prilika i vrijeme, ovdje je očito da dotična nema kulturu odijevanja.

Ništa čudno, mi smo im to odobrili. Kod nas na Rabu uredno se gliseraši usidre na 1m dubine te se kupaju i sunčaju goli među djecom, na plaži ispred kuća. To je još super! Sve dok ne krenu skuterima na nas! Nema reda u nas.

Table na ulazima u Grad i kazne

Da proba hodati u donjem rublju završila bi na psihijatriji a ovako je normalno...uvesti kazne na licu mjesta pa nek se nauče redu", samo su neki od komentara s kojima se slaže i dogradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž.

Upravo stoga najavljuje kako će iduće sezone na ulazima u Grad (Pile, Ploče i Buža) postaviti znakove zabrane hodanja onih koji su neprimjereno odjeveni. Za upozorenja i sankcije će, ustvrdio je za Dubrovniknet, biti zaduženi komunalni redari.

Na isti način problem hodanja polunagih turista riješila je i crkva. Naime, prije nekoliko godina postavila je table na kojima stoji da se u sakralne objekte ne može ući ako niste primjereno odjeveni.

Dubrovniknet.hr/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali