POTPORA ZA MANDATARA

PLUS DVA ZA PLENKOVIĆA: Raste broj potpisa šefu HDZ-a, podržala ga još dva zastupnika

Izabrani zastupnici mađarske te češke i slovačke nacionalne manjine, Robert Jankovics i Vladimir Bilek, dali su u četvrtak potpise potpore predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao budućem mandataru za sastavljanje nove Vlade.

DOBRO RASPOLOŽEN PLENKOVIĆ PRVI PUT IZRAVNO POTVRDIO DA HDZ MOŽE I BEZ MOSTA: ‘Imamo i više nego dovoljno potpisa!’

“Što se tiče kolega koje ste vidjeli – da”, odgovorio je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a na pitanje je li dobio potpise dvojice manjinskih zastupnika koji su nedugo prije došli na razgovore u HDZ.

‘Ključno je povjerenje’

I prije ulaska u središnjicu HDZ-a Jankovics je novinarima potvrdio da će svoj potpis potpore dati Plenkoviću. “Sigurno ću potpisati za mandatara Plenkovića”, rekao je.

“Ključna riječ je povjerenje. Ne mogu predvidjeti sve što će mađarskoj nacionalnoj manjini trebati u sljedeće četiri godine, ali ako si vjerujemo, onda ćemo to provesti”, izjavio je Jankovics novinarima.

BELJAK OTKRIO KAKO SU HSS-ovi POTPISI OTIŠLI HDZ-u ‘Nazvao me Plenković, a onda se pojavio Vaso…’

Istaknuo je kako su njegovi zahtjevi u razgovoru sa čelnicima HDZ-a vezani uz kulturnu autonomiju mađarske zajednice u Hrvatskoj te rad njihovih udruga i obrazovnih institucija.

Bilek: Ima još otvorenih pitanja, ali sve ide u dobrom smjeru

Bilek je istaknuo kako u pregovorima s HDZ-om ima još nekoliko otvorenih pitanja, ali da sve ide u dobrom smjeru te ne sumnja da će Hrvatska uskoro imati mandatara.

Naveo je da su njegovoj nacionalnoj manjini važna pitanja vezana uz kulturnu autonomiju Čeha i Slovaka, školstvo, kao i razvoj infrastrukture za ruralna područja gdje žive pripadnici njegove manjine, ali i svih drugih nacionalnosti.

ŠTO SE DOGAĐA U MOSTU? Nakon Plenkovićeve izjave o broju potpisa proglasili medijsku šutnju: ‘Nema više izjava!’

Povratak na Net.hr