PLENKOVIĆ NA PANTOVČAKU OBJAVIO USTROJ NOVE VLADE: / Smanjio je broj ministarstava, evo koje sve promjene uvodi

Andrej Plenković je objavio ustroj nove Vlade i imena 16 ministarstava

16.7.2020.
12:37
Play logo

Mandatar Andrej Plenović predstavio je u četvrtak strukturu nove vlade u kojoj će biti 16 ministarstava te je objavio imena četiri potpredsjednika, dodavši da će imena ministara biti objavljena sljedeći tjedan.

"Pred Hrvatskom je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkog, ali isto tako ekonomskog, financijskog i javnozdravstvenog karaktera, stoga je naš cilj bio da što prije idemo ka sazivanju novog saziva Hrvatskoga sabora", kazao je Plenković na Pantovačaku nakon što mu je Predsjednik Republike Zoran Milanović dao mandat za sastavljanje nove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da će Vlada imati četiri potpredsjednika, uz dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića, novi potpredsjednici su Tomo Medved te Boris Milošević.

Galerija

Image

OD TVRDE KOHABITACIJE DO FRENDOVA: Zoran Milanović na Pantovčaku primio Andreja Plenkovića

Image

OD TVRDE KOHABITACIJE DO FRENDOVA: Zoran Milanović na Pantovčaku primio Andreja Plenkovića

Najavio je da će u novoj Vladi biti 16 ministarstava, četiri manje nego do sada. Spajaju se dosadašnja ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s Ministarstvom državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spojit ćemo i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, a ministarstvo kulture će u nazivu nositi i medije. Imat ćemo Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja, koje će uključiti resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena, zaštite okoliša", poručio je mandatar Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kako će konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora održati u srijedu, 22. srpnja.

Uz to, nepromijenjena ostaje struktura za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo financija, potom obrane, poljoprivrede, fondova Europske unije i regionalnog razvoja, te vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je najavio kako će imena novih ministara službeno objaviti nakon sastanka središnjeg tijela HDZ-a u ponedjeljak.

Play logo

"Imat ćemo i dalje Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za javnu nabavu te Središnji državni ured za demografiju i mlade kao novo tijelo", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo