ISKUSNI BODYGUARD

PLENKOVIĆ IZABRAO ŠEFA OSIGURANJA: Premijera će čuvati čovjek oko kojeg se vodio zakulisni rat u HDZ-u

Za šefa osiguranja premijera Andreja Plenkovića postavljen je Ilija Horvat koji je prije ovog angažmana bio šef osiguranja donedavnog ministra vanjskih poslova Mire Kovača.

Jutarnji list piše da je Horvat prije bio šef osiguranja bivše premijerke Jadranke Kosor, te pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Zakulisni rat u HDZ-u oko šefa osiguranja

I Plenković je, poput svojih prethodnika, sam birao šefa svoga osiguranja, što iskusni policijski djelatnici smatraju pogrešnom praksom. Njihov je stav, piše Jutarnji, da bi izbor osiguranja trebalo prepustiti stručnjacima.

Usto se doznaje da je oko imenovanja Plenkovićeva šefa osiguranja čak vođen mali zakulisni rat u HDZ-u jer je jedna struja u stranci željela nametnuti Sinišu Vukosava i to posredovanjem Ivana Arbutine, donedavnog šefa Uprave za posebne poslove sigurnosti, u sklopu koje je Služba za osiguranje i zaštitu štićenih osoba. Arbutina je nedavno smijenjen, a na njegovo je mjesto došao Predrag Brkopac iz Odjela općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije.

NA TWITTERU PROCURILA FOTOGRAFIJA: Pogledajte što je Plenković gledao u autu dok se vozio na posao u Banske dvore

Mjesečni troškovi i do 400.000 kuna

U timu koji osigurava Plenkovića ukupno je 18 osoba, po šest u smjeni te najmanje tri automobila.

Stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila procjenjuje da troškovi osiguranja premijera mjesečno dosežu 400.000 kuna. U to su uračunati troškovi triju službenih automobila (svaki s po dva djelatnika MUP-a), troškovi putovanja, smještaja, plaća te troškovi policajaca u odorama koji borave ispred stambenog objekta štićene osobe.

ŽIVOT BEZ ZAŠTITE I OSOBNOG VOZAČA: Milanović kupio automobil i krenuo u ‘bitku’ s gradskim gužvama

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr