PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ ZBOG CURENJA INFORMACIJA PROZIVALI DORH, ONI IM ODGOVORILI: / 'Zabranjen vam je svaki oblik utjecaja'

DORH je nakon prozivki iz vrha države, na svojim internetskim stranicama u srijedu objavio priopćenje u kojem je samo članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu

4.6.2020.
10:04
Dalibor Urukalović / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković komentirali su uhićenja u aferi vjetroelektrana, a čini se da je to ovoga puta zvučalo barem malo drukčije nego smo dosad navikli od visokih dužnosnika. Osim uobičajenih ''pustimo institucije da rade svoj posao'', ovaj put je bilo i puno konkretnijih izjava, a prozivalo se čak i Državno odvjetništvo.

Plenković je rekao kako očekuje da policija i DORH procesuiraju i afere koje su vezane i za SDP spominjući primjer vezan uz javnu nabavu oko Europske prijestolnice kulture u Rijeci.

DORH-u je poručio da moraju pronaći tko je odgovoran za curenje informacija iz istrage.

Milanović je pak istaknuo kako mu sve to izgleda "kao da se u aferi počelo pomaljati ime i konture neke važne osobe, pa je nekome bilo u interesu da se ta istraga prekine, a novinarima podijele materijali."

'Posebno je zabranjen svaki oblik prisile'

Nije odgovorio na upit na koga točno misli, pišu Vijesti.hr.

DORH je nakon prozivki iz vrha države, na svojim internetskim stranicama u srijedu objavio priopćenje u kojem je samo članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu.

"Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zloporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske", stoji na stranicama DORH-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali