ŽIVOT NAKON POTRESA / Petrinjci su i dalje u kontejnerima: 'Nemamo WC ni vodu. Teško se nositi s tim kad vidimo da nikoga nije briga'

'Teško se nositi s tim kad vidimo da nikoga nije briga, nikoga ne zanima, nitko nikada nije došao na ovo parkiralište iz grada pa nas pitao kako smo', istaknula je Petrinjka

12.8.2021.
15:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok tako turistički sektor trlja ruke zbog izvanrednih brojki u turističkoj sezoni koje Hrvatsku obalu prezentiraju i kao Eldorado, s druge stane zemlje nešto je drugačija situacija.

Od razornog potresa u Petrinji prošlo je nešto manje od osam mjeseci, a dio stanovništva tog potresom razorenog područja i dalje živi u kontejnerima jer u svojim kućama, zbog sigurnosnih razloga, više ne mogu biti. Također, neki nakon potresa više ni nemaju svoje kuće.

“Kako smo? Teško. Živimo u kontejnerima, suprug i ja živimo u kontejneru koji nema sanitarni čvor ni vodu, nema osnovne higijenske uvjete”, rekla je Marijana Polak iz Petrinje za N1.

Kontejner nije previđen za stanovanje

Marijana je navela kako njezin sin sa svojom obitelji boravi u još jednom kontejneru, a kćerka sa svojom obitelji u drugom.

“Snalazimo se tako da se kupamo kod njih. Nemamo gdje skuhati ručak. Kontejner nije predviđen za stanovanje nego za neku radionu ili neki mali obrt. Čovjek je to dovezao odmah prvi dan i ostavio da se poslužimo i kako onda, tako i sada, nismo dobili ništa”, pojasnila je Marijana.

Osvrnula se i na zimu koju su proveli u kontejneru, rekavši kako je ona bila hladna.

"Grijalica zagrije, ali ne smije se ugasiti ni na kratko jer se sve ohladi. Kad je došlo ljeto, prije mjesec dana smo dobili klimu, unutra je bilo neizdrživo, 39 stupnjeva je bilo. Vani hlada nemamo, a bojimo se zime, što će biti s nama ako budemo morali plaćati struju? Jedna plaća neće biti dovoljna da bi podmirila te troškove”, kazala je. Dodala je kako je to veliki problem, a od grada, županije ali i države, kako govori, nisu dobili ništa.

“Ovo su sve privatne donacije. Kad smo išli pitati, rekli su da nema ništa za nas. Teško se nositi s tim kad vidimo da nikoga nije briga, nikoga ne zanima, nitko nikada nije došao na ovo parkiralište iz grada pa nas pitao kako smo”, istaknula je.

Za kraj je poručila kako su im statičari rekli da ne smiju ući u svoju kuću.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali