SJELA I LOVA

PERNAR SE UČLANIO U NOVU STRANKU: ‘Sretni smo zbog toga. On je pravi dečko!’

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar potpisao je pristupnicu stranci Abeceda demokracije i time joj priskrbio novac iz proračuna koji primaju parlamentarne stranke.

Ivan Pernar, supredsjednik stranke Živi zid, učlanio se u Abecedu demokracije. Potvrdio je to za Dnevnik.hr predsjednik Abecede Stjepan Vujanić dodajući kako su sretni što se Pernar učlanio te da su time postali parlamentarna stranka.

Nije tajna da se Pernar već ranije izjašnjavao kao član te stranke iako tada nije potpisao pristupnicu. A svojim “potpisanim članstvom” novoj parlamentarnoj stranci priskrbio je iz državnog proračuna više od 65 tisuća kuna, odnosno novac koji svaka stranka kvartalno dobiva za svakog svog zastupnika.

“On je stvarno pravi dečko, nije novac u pitanju”, kaže Vujanić koji će uplaćeni novac iskoristiti za unajmljivanje prostora, nabavku računala i angažiranje nekog studenta, a možda i za neke Pernarove troškove.

PERNAR SE U SABORU POJAVIO S PALESTINSKIM ŠALOM: ‘Hasanbegović me pozitivno iznenadio…’

Pernar je svojedobno svoje izjašnjavanje u Saboru kao člana Abecede objasnio revoltom zbog odugovlačenja Ministarstva uprave da im registrira stranku Jedina opcija. Stranka, koju su članovi Živog zida pokušali osnovati prije konstituiranja Sabora kako proračunski novac za zastupnike ne bi dospio u ruke frakcije koja se bori za prevlast u stranci, u međuvremenu je uspješno registrirana, no među njenim osnivačima nema aktualnog vodstva Živog zida. Njen predsjednik, Lovre Crvelin, još je uvijek član Živog zida za što, tvrdi, ima dozvolu supredsjednika.

Nije poznato je li Pernar dobio sličnu dozvolu, jer o tome nije želio govoriti jednako kao ni o svom učlanjenju. O svemu, ističe, može tek u gostovanju na televizijama.

Povratak na Net.hr