BORBA ZA NOVAC?

PALFI, PERNAR I SINČIĆ OPET OSNIVAJU ŽIVI ZID, ALI NE ŽELE REĆI ZAŠTO: ‘Pa nije to javna stvar!’

Ivan Sinčić, Ivan Pernar i Vladimira Palfi će po drugi probati osnovati stranku koja bi naslijedila postojeću stranku Živi zid, a iza svega vjerojatno stoji oko milijun kuna koje će dobiti Živi zid.

Panični pokušaji osnivanja nove stranke, kako piše 24sata, navodno su povezani s policijskom istragom koja već traje jer su prijavljeni da su falsificiranim potpisima preuzeli vlast u Živom zidu.

‘ŽIVI ZID – IVAN VILIBOR SINČIĆ NE MOŽE SE REGISTRIRATI!’ Ministarstvo odbilo Sinčićev zahtjev za upis stranke

Upravo iz tog razloga su protivnici aktualnog vodstva pokušali osnovati svoj Živi zid. Ministarstvo uprave ih je odbilo i u obrazloženju navelo da smatra aktualno vodstvo legitimnim dok ne ne završe istrage.

Potom su i novopečeni zastupnici Sinčić, Pernar i Palfi također pokušali osnovati svojustranku “Živi zid Ivan Sinčić”.

Ministarstvo uprave je i njih odbilo i pojasnilo da bi time zbunili javnost jer je ime previše slično postojećoj stranci Živi zid. U stranci je pravni kaos jer ih je jedan od supredsjednika, Hrvoje Runtić napustio, a nemaju niti dovoljno predstavnika u Glavnom odboru koji je jedini ovlašten donositi odluke.

‘Osnivanje stranke nije javna stvar’

‘PERNAR JE NOVCEM STRANKE KUPIO BICIKLE SEBI I CURI’: Odmetnik Živog zida iznio još malo prljavog veša

Pernar i Sinčić nisu htjeli razgovarati niti otkriti zašto osnivaju novu stranku.

“To nije javna informacija, to je interna stvar” samo je kratko rekao Pernar

Treba napomenuti da stranke u Saboru dobivaju novac za svoj rad po svakoj zastupnici ili zastupniku. Za četiri zastupnika bi trebali godišnje dobivati oko milijun kuna. Novac dobiva ona stranka u kojoj su zastupnici u trenutku konstituiranja Sabora koje je najavljeno u petak. To je trenutačno aktualni Živi zid, ali kako smo napomenuli, ovisno od policijske istrage, može se dogoditi da trojac izgubi kontrolu nad tom strankom.

Kako doznaje 24sata,  osnivačka sastanak za novu stranku zakazana je u prostorijama Živog zida u Petrinjskoj 73 u 17 sati.

Povratak na Net.hr