'OVO JE SKANDALOZNO ČAK I ZA BANDIĆEVE STANDARDE!': / Ljevičari komentirali sporni memorandum iz Dubaija

Tomašević o memorandumu: 'Ovo je skandalozno čak i za Bandićeve standarde!'

26.8.2019.
10:53
Marin Tironi/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić potpisao memorandum s investitorima iz Dubaija i donošenje Generalnog urbanističkog plana, zastupnici lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Rada Borić i Tomislav Tomašević komentirali su spomenuti memorandum koji nisu imali priliku vidjeti, piše N1.

"Nismo vidjeli memorandum. Druge udruge i pojedinci tražili su uvid u memorandum, ali nisu ga vidjeli. Time je, osim Zakona o pravu na pristup informacijama, prekršen i još jedan Zakon, Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Naime, gradonačelnik sukladno Zakonu nema pravo potpisivati ugovore vrijednije od milijun kuna, to mora odobriti skupština", rekla je Borić

Neobvezujući dokument

Tomašević je dodao da su više puta tražili objavu memorandum, no rečeno im je da ga nemaju namjeru objaviti jer je to neobavezujući dokument. Za narednu sjednicu 4. rujna izglasali su točku na kojoj će se raspravljati o tom memorandumu. "Ovo je skandalozno čak i za Bandićeve standarde!", rekao je Tomaščević.

Slažu se da će HDZ sigurno podržati Bandića u Gradskoj skupštini. "O prijetnjama i ucjenama gradonačelnika ovisi većina HDZ-a u Saboru, tako da to nije upitno."

Dogovor o povjerljivosti

Podsjetimo, u dokumentu "Memorandum o povjerljivosti" koji je Bandić u ožujku potpisao u Dubaiju na 22 stranice u 20 članaka uređuju se odnosi između Grada Zagreba i investitora Eagle Hillsa. Zagreb je sklopio i dogovor o povjerljivosti s investitorom, zbog čega taj dokument dosad nije vidio nitko, čak niti gradski zastupnici.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali