OTKRIVENI DETALJI POPUŠTANJA: / Od vikenda kreću svadbe, ali s posebnim režimom; Uz poklon trebat će i dokaz da ste - cijepljeni

Ugostitelji i dalje sa Stožerom pregovaraju oko otvaranja kafića, ali dogovora nema

25.5.2021.
19:56

Stožer je odlučio postepeno popuštati mjere, što znači da se ovoga vikenda organiziraju prve svadbe.

"Telefoni ne prestaju zvoniti, Instagrami frcaju, društvene mreže. Moramo organizirati, sve to mora proći kroz administraciju jer naravno mladenka ima svoju administraciju koja mora biti slobodna", kazala je vlasnica salona vjenčanica Vesna Sposa za RTL Danas.

Čeka se odluka Stožera

Slobodni termini već se popunjavaju, a još se čeka odluka hoće li na svadbama moći biti 100 ili 150 uzvanika.

"Svi smo veseli jer su odobrili da se čak i od ove subote može imati minimalno sto ljudi, mladenke vraćaju svoje datume za šesti mjesec već s ovom subotom kreću svadbe od sto ljudi. Znači svi koji su imali svoja vjenčanja za deveti mjesec vraćaju svoje stare datume za peti i šesti mjesec", kaže Sposa.

Uzvanici će uz kuvertu s poklonom na svadbu morati donijeti dokaz da su cijepljeni, preboljeli ili imaju negativan test na koronu. Broj dozvoljenih uzvanika objavit će sutra na press konferenciji Stožera.

I dalje traju pregovori Stožera i ugostitelja

Vlasnike kafića neugodno je iznenadila jučerašnja izjava šefa Stožera da će samo restorani dobiti dozvolu za rad u zatvorenom. "Nismo mi više ni ogorčeni, u normalnom poslovanju planiraš 5 ili 10 godina unaprijed, u ovoj državi možeš ovako raditi. Možeš planirati 5 minuta unaprijed i opet će te nešto pogoditi. Računi dolaze, mi ih ubacujemo i više nitko ne gleda dolje zbroj", kaže Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Istre i Kvarnera.

Ugostitelji i dalje sa Stožerom pregovaraju oko otvaranja kafića, ali dogovora nema, a kako RTL neslužbeno doznaje otvorit će ih 15. lipnja.

Otvara se i rekreativni sport

S radom će početi i sajmovi na otvorenom, a vjerska i kulturna događanja više neće imati pravilo od sedam kvadrata po čovjeku, nego će se smanjiti na četiri četvorna metra. Najvjerojatnije će se otvoriti i rekreativni sport, ali zasad samo sportske dvorane, a ne i dvorane u školama. Školske dvorane bi se trebale otvoriti u drugom setu popuštanja, sredinom lipnja, kada će biti i kraj školske godine, doznaje Jutarnji list.

Što se tiče trgovina i šoping-centara, za njih bi pravila trebala ostati nepromijenjena. Na pogrebima i ispraćajima više ne bi trebao biti ograničen broj osoba, ali i dalje će vrijediti sva pravila kao i dosad koja se tiču razmaka i izbjegavanja davanja sućuti dodirom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali