Jutrošnji potres kod Šibenika prouzročio je štetu na Osnovnoj školi u Vrpolju. Kako javlja N1, dosta zidova je popucalo.

Tijekom dana očekuje se statičar koji će utvrditi je li škola upotrebljiva.

“Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi", rekao je zamjenik ravnatelja Stipe Komadina i dodao:

"Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolazi gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke."

Nastava se u Osnovnoj školi Vrpolje odvija u tri zgrade, s tim da se glavni dio odvija u središnjoj zgradi staroj 83 godine.

'Zgrada je derutna'

"Zgrada je derutna i nužni su zahvati. U središnjoj zgradi smještena su četiri razreda i tu je sva administracija. Škola je u projektu za energetsku obnovu i nadamo se da će to sada napokon ići. Čekamo natječaj pa da se to napokon riješi jer ima tu još puno problema i stvari koje predstavljaju opasnost", kaže Komadina za Hinu.

Jak potres magnitude  4,7 prema Richteru pogodio je jutros u 5,59 sati područje Šibenika. Epicentar potresa bio je 13 kilometra jugoistočno od Šibenika na području Vrpolja, a intenzitet u epicentru bio je VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je ranije danas Seizmološka služba RH.

Iz Hrvatskih željeznica su jutros priopćili kako su zbog pregleda pruge nakon jakog potresa na šibenskom području, za promet zatvorene pružne dionice Knin – Split i Knin – Šibenik.