IGRA NOGOMET I STUDIRA

ONA JE NAJMLAĐA KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU: ‘Hercegovka sam i toga se neću sramiti’

Valentina Grbavac (19) najmlađa je kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima. Igra nogomet, vodi mladež HSP AS-a i studira. Grbavac je otkrila kako u budućnosti želi biti političarka na nacionalnoj razini.

Valentina je odlučila pomrsiti račune dosadašnjem najmlađem gradonačelniku Anti Praniću (29) i uključiti se u utrku za gradonačelničku fotelju u Vrgorcu. Inače je rodom iz susjedne BiH pa se već našla i na udaru kritika da je “fiktivna Vrgorčanka”, pišu 24 sata.

“Hercegovka sam i toga se sramiti neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, a ovdje sam završila i osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem pridonositi Hrvatskoj i Vrgorcu”, poručuje Valentina.


U političku arenu uključila se, kaže, jer je bila razočarana beznađem svojih vršnjaka.

“Vjerujem da mogu pridonijeti svome gradu više nego oni kojima smo 20 godina davali povjerenje da upravljaju Vrgorcem”,  kaže mlada Vrgorčanka koja je političku karijeru započela nedavno, kada je postala predsjednicom mladeži HSP AS Splitsko-dalmatinske županije.

U stranci Valentinu opisuju kao marljivu, upornu i odlučnu mladu djevojku. Iako je do sada na politiku gledala kao na hobi uz studij, očito su lokalni izbori pobudili želju da se u nju aktivnije uključi. Za sebe kaže kako nije tipična djevojka. Studira na smjeru brodske elektrotehnike i informatike, igra i nogomet na poziciji stopera u ŽNK Sloga iz Ljubuškog u susjednoj BiH.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr