ŠMRKALI KOKAIN? / Sramotan skandal trese Hrvatsku vojsku: specijalci 'pali' na testu na drogu, pozitivan je i vojni policajac koji je radio uz sam vojni i državni vrh

U jednoj drugoj pak akciji pozitivan je još jedan pripadnik vojne policije koji je radio na osiguranju većine događaja - uz sam vojni i državni vrh

19.7.2021.
19:54
Marko Lukunic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novi skandal trese Hrvatsku vojsku. Naime, četvorica specijalaca i pripadnika Zapovjedništva za specijalne snage bila su pozitivna na drogu te su pali u izvanrednom nadzoru, javlja Dnevnik.hr. Navodno su bili pozitivni na kokain, a testirali su ih bez najave, ali i ciljano.

U jednoj drugoj pak akciji pozitivan je još jedan pripadnik vojne policije koji je radio na osiguranju većine događaja - uz sam vojni i državni vrh.

Slučajevi zasad nisu povezani, a protiv svih će biti pokrenut stegovni postupak, potvrdili su Dnevniku Nove TV u Ministarstvu obrane.

Nulta tolerancija na droge

"Oružane snage redovito provode nadzore postrojbi po pitanjima provedbe propisa i poštivanja vojne stege. (…) Slučajevi uporabe opojnih sredstava će se, kao i do sada, stegovno procesuirati, ali i dati nadležnom državnom odvjetništvu na postupanje. Za korištenje droga u OSRH i dalje vrijedi načelo nulte tolerancije", poručili su.

Jednom od vojnika i otac je časnik u oružanim snagama, a sve se odigralo u proteklih nekoliko tjedana.

"Najčešće zadnji saznaju oni u najbližem okruženju…", rekao je bivši pripadnik HV-a Kristian Družeta, nadodavši da su zapovjednici postrojbi dužni voditi računa o ponašanju svojih ljudi.

I Milanović informiran

"Trebao je znati neposredno nadređeni, bilo bi dobro da zna čime se bave za vrijeme službe ili u slobodno vrijeme, ali opet teško je znati što ljudi rade u slobodno vrijeme. A kad govorimo o kokainu najčešće se koristi jer puno kraće ostaje u tijelu u odnosu na marihuanu i neke lakše droge", pojasnio je Družeta, stručnjak za zaštitu VIP i štićenih osoba.

Iz Ureda predsjednika kazali su da je vrhovni zapovjednik informiran o svim događanjima u oružanim snagama - i u razgovoru sa šefom vojske, ali i zapovjednicima postrojbi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali