JAKO GA VRIJEĐAJU

OGORČENI HDZ-ovi birači PLJUJU PO ŠEFU: ‘Plenković je novi Sanader!’

Desni birači HDZ-a posljednjih nekoliko dana glasno izražavaju nezadovoljstvo zbog pojedinih novih ministara u Vladi Andreja Plenkovića, a samim time i ogorčenost na novog šefa HDZ-a i hrvatskog premijera.

Ponajviše razočarani izbacivanjem zvijezde desnice Zlatka Hasanbegovića, ti se birači osjećaju izdanima te novom premijeru upućuju ne baš lijepe riječi.

Na prosvjednom skupu danas su pale teške riječi i usporedbe, stotinjak birača novom je premijeru poručilo da su ‘jedna duša’ samo s bivšim ministrom kulture, javlja N1.

‘Zato što smo glasali za ministra Hasanbegovića. Plenković je uzeo te glasove, a njega je otjerao. Mi biramo, a drugi određuju nestranačke ljude za ministre koji su protiv Hrvatske države’, rekli su.

Udruga ‘Žene u Domovinskom ratu – Zadar’ je okupila nezadovoljne u samom centru Zagreba.

Veliko razočaranje

‘Jako smo se razočarale ovm pojavom koja se dogodila među članovima HDZ-a koji su jednoglasno digli ruku za ove članove hravatske vlade, a mi znamo da oni to ne misle tako i došle smo ovdje tražit da nam se kaže zbog čega je doktor Hasanbegoivć smijenjen, koji je njegov krime’, zapitale su se.

Bilo je i nešto oštrijih kritika.

‘Šta će? Šta će sad u Saboru sjedit? Ja sam za da se otcjepi od HDZ-a i da osnuje svoju stranku i da povede nad domoljube, ovo je izdajnik. Ovo je drugi Sanader, a Milanović je mila majka za njega’, rekli su prosvjednici.

Plenković im je danas već odgovorio.

‘Mi živimo u demokraciji, svatko, ali baš svatko ima pravo izraziti svoj stav, on se može izraziti i prosvjedom, meni on ništa ne smeta. kolega Hasnbegović je bio ministar, kvalitetno je radio svoj posao kao i neki drugi ministar, ovo je jedna druga politčka situacija. On i ja imamo normalan, kulturan, kvalitetan dijalog, i siguran sam da će dati doprios radu stranke’, rekao je predsjednik Vlade.

‘NEKA PROSVJEDUJU, ALI IZBOR MINISTARA JE MOJA STVAR’: Plenković ponovio da nema problema s Hasanbegovićem

Povratak na Net.hr