Ženu izvukli iz stana, a muškarcu okrvavljene glave stavili lisice

‘Zovite novinare i hitnu, molim vas! Čujete me? Molim vas k’o Boga, zovite hitnu, srce će mi stati’, odzvanjali su jutros hodnikom ispred stana u karlovačkoj Ulici kralja Petra Krešimira IV. vapaji Mirke Margeta-Ozimec.

Točno u devet sati počela je mučna deložacija bračnog para, umirovljenika Mirke i Ivana Ozimeca iz stana na 8. katu zgrade u Karlovcu jer ga nisu ispraznili i prepustili novom vlasniku, piše KAportal.

Sudska ovršiteljica i policija molili su ih da napuste stan, objašnjavali da je sudsko rješenje takvo i da ga oni samo provode, no supružnici to nisu željeli svojevoljno učiniti.

‘Tko je lupio moga Ivicu?’

Do novinara, koji su morali biti na udaljenosti od nekoliko metara, povremeno su dopirali dijelovi razgovora, ponajprije Mirkina preklinjanja i jecaji.

“Nemojte mi stiskati ruke! Što radite to? Zovite mi hitnu! Imam problema s tlakom… Nemojte mi Ivicu dirati! Tko je lupio moga Ivicu? Zašto ga lupate nogom? On ima bolesno srce! Nemojte mi ruke dirat! Skinite mi ovo su ruku, lijepo vas molim”, govorila je Mirka Margeta-Ozimec.

“Ili ćete sami izaći ili ćemo vas nositi”, kazao je muškarac, vjerojatno policajac.

“Neću bez Ivice! Ne idem bez svog Ivice!”, vikala je Mirka Margeta-Ozimec.

Policajci su je uskoro iznijeli iz stana i odnijeli u dizalo, pa u policijski kombi. Vratili su se potom po njenog supruga. Imao je lisice na rukama, kao i ona, ali i okrvavljenu glavu. U pratnji policije, sam je ušao u dizalo, izašao iz zgrade i ušao u kombi.

I kola hitne došla su u međuvremenu, no Ozimecima, nakon razgovora s jednim od policajaca, liječnici nisu prilazili jer će ih, koliko su uspjeli načuti novinari, pregledati u policijskim prostorijama. Tamo su potom vjerojatno krenula oba vozila, i ‘marica’ i hitna.

Sinu bili jamci

Trenutak poslije radnici, s kutijama u rukama, uputili su se po stvari u stan u kojem su do jutros živjeli Ozimeci.

A po riječima Mirke Margeta-Ozimec, bez stana su ostali jer su, zbog pozajmice koja je trebala njihovu sinu, s muškarcem iz Zagreba potpisali, umjesto hipoteke na stan, kupoprodajni ugovor. Tvrdi da je sin tu pozajmicu vratio, ali oni stan nisu dobili natrag. Ovršni postupak završio je prisilnim iseljenjem.

“Jutros oko 9,15 sati policijski službenici, na zahtjev nadležnog suda, asistirali su deložaciji u ulici u naselju Grabrik. Dvije osobe, koje su ometale provođenje deložacije i sprečavale sudsku ovršiteljicu u obavljanju posla, privedene su u policijsku postaju. Zadobile su lakše tijelesne ozlijede. U tijeku je kriminalističko istraživanje”, kazali su za Danas.hr u karlovačkoj policiji.

Kako su ozlijeđeni supružnici, za sada nije poznato.

http://kaportal.hr/delozacija-grabrik

Povratak na Net.hr