OBILNA KIŠA PADA DILJEM HRVATSKE, STVARAJU SE BUJICE, PROMET JE U KOLAPSU: / Ulice nekih gradova završile su pod vodom

Obilne oborine pale su danas diljem Hrvatske, a Poreč i Vrsar su pod vodom

11.10.2020.
16:09
Twitter/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako je i najavljeno, obilna kiša pala je na sjevernom Jadranu, već više od 60 litara po metru četvornom, što sustavi odvodnje teško mogu progutati. Na cestama se stvaraju bujice vode, promet je u kolapsu, javlja Tea Blažević za N1.

Intenzivira se postupno oborina na sjeverozapadu zemlje. Najviše kiše past će u riječkoj regiji, lokalno preko 60 litara po metru četvornom, što može uzrokovati bujične i urbane poplave. Vrlo kišovito bit će i na širem području Gospića, gdje isto tako prijete bujične poplave, upozorava Blažević.

Poreč je zahvatila prava poplava, kako je na Facebooku objavio Radio Centar Poreč.

Na širem zagrebačkom području moglo bi pasti od 20 do 40 litara kiše po metru četvornom, od 25 do 45 na karlovačkom području.

Uz oborinu, treba računati i na grmljavinu, osobito na splitskom i riječkom području. Kako je temperatura mora još razmjerno visoka, mogući su razvoji jakih olujnih sustava nad morem, pa i pijavice. Neugodan će biti i vjetar, jugo na srednjem i južnom dijelu Jadrana, dok je sjevernije na Jadranu već zapuhala bura.

Osjetno hladnije

Na zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću mogući su udari vjetra od 65 do 75 km na sat, i do 85 km na sat, u pod Velebitskom dijelu. Tea Blažević upozorava da ne krećete na put, ako ne morate. Osjetno će zahladnjeti danas, i za desetak stupnjeva na kontinentu, u odnosu na jučer. Zahladnjenje bi moglo rezultirati prijelazom kiše u snijeg, u gorju.

Puno kiše i u Zagrebu i Karlovcu

Od 20 do 40 litara kiše po metru četvornom moglo bi pasti i na zagrebačkom području, dok bi karlovačko područje moglo iskusiti od 25 do 45 litara kiše po metru četvornom.

Osim oborine, bit će tu i grmljavine, što se osobito odnosi na riječko i splitsko područje. Tamo bi mogle i nastati pijavice i drugi olujni sustavi zbog još razmjerno visoke temperature.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali