Play ponuda

SINČIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE ODMETNUTOG ČLANA ŽIVOG ZIDA: / 'Pokreće ga samo novac, evo dokaza da je prevario puno ljudi!'

Image
18.9.2016.
11:22
Play ponuda

"Runtić je očito postao najslabija karika Živoga zida preko koje se pokušava destabilizirati koalicija nakon izvrsnog rezultata koji je postigla na izborima", ističe Lovrinović u odgovoru na Runtićeve optužbe u Nedjeljnom Jutarnjem listu.

Supredsjednik Živoga zida Lovrinovića je u intervjuu za taj list optužio za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.

Lovrinović odgovorio priopćenjem

Na iznesene optužbe Lovrinović je u nedjelju odgovorio priopćenjem u kojem za iznesene optužbe kaže da su "smiješne i ne zavređuju komentar". "Pravi povod za sve ovo je izvrstan rezultat Koalicije na izborima koja je usprkos previranjima u Živom zidu stabilna. To neke aktere na političkoj sceni čini zabrinutim.

shimmer fallback
shimmer fallback

Na početku kampanje smo izjavljivali da će se napadi na nas intenzivirati, što se sada, nakon uspjeha, pokazuje točnim", navodi Lovrinović. Koalicija Živoga zida, Lovrinovićeve stranke Promijenimo Hrvatsku, Franka i Akcije mladih na izborima je osvojila osam saborskih mandata, a u budući saziv Sabora ulaze i Runtić i Lovrinović.

Runtić je u razgovoru za Jutarnji list izravno optužio Lovrinovića i jednog PR-ovca iz njegove stranke za pokušaj podmićivanja tijekom izborne kampanje nakon što je (Runtić) u stožeru Živog zida slučajno vidio žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu.

Runtić u sukobu sa Živim zidom

Lovrinović i PR-ovac su, kaže, bili poslani da ga "neutraliziraju "nagradom od 100.000 kuna na kraju izborne kampanje, te do tada s petsto eura tjedno za troškove". O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.

Runtić i njegova djevojka Mihaela Varga u sukobu su s vodećim trojcem Živoga zida - Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi te ih optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima, piše Nedjeljni Jutarnji.

Živi zid se oglasio na Facebooku

Na Sinčićev odgovor na Runtićeve optužbe nije dugo trebalo čekati. Živi zid danas se povodom napada oglasio na svom Facebooku.

Stranka je u postu objavila, kako tvrdi, jednu od presuda o prevari Hrvoja Runtića i njegove partnerice Mihaele Varge, za koje se navodi kako su "prijetvorni ljudi koje u životu pokreće samo i jedino novac odnosno želja da žive iznad vlastitih mogućnosti".

Napisali su kako su im se nakon medijskih natpisa počele javljati desetine građana koje su prevarene od strane Runtića i Varge. Tvrde kako par zbog novca ima zadatak uništiti stranku i koaliciju i da su "spremni uništiti i profesora Lovrinovića i PR stručnjaka", a također najavljuju i konferenciju za medije.

Play ponuda
Play ponuda