NOVI UDARAC ZA TODORIĆA: / Htio je biti bolji od Tita, a sada je izgubio titulu i u lovu na jelene

Rekord Ivice Todorića u lovu na jelena-kapitalca nedavno je u lovištu Hrvatskih šuma Kunjevci u Slavoniji nadmašio belgijski lovac Willy Vandervelpen

7.1.2018.
9:07
PIXSELL / AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svima je bila poznata lovačka strast Ivice Todorića, razvlaštenog gazde Agrokora. Todorić je 2004. godine u lovištu Garjevica u Moslavini, koje je bilo u njegovom vlasništvu, ustrijelio jelena-kapitalca zasluživši titulu nacionalnog rekordera, a s obzirom na niz kriterija koji se računaju pri odstrijelu takvih jelena (dužina roga, dužina i širina lopate, opseg vijenca...)

Nije više nacionalni rekorder

No, Todorićev rekord nedavno je nadmašio belgijski lovac Willy Vandervelpen u lovištu Hrvatskih šuma Kunjevci u Slavoniji, pišu 24 sata.

Vandervelpen je u lovištu Hrvatskih šuma Kunjevci ustrijelio jelena kojega je stalno nacionalno povjerenstvo za ocjenu lovnih trofeja proglasilo novim nacionalnim prvakom. Prema bodovanju spomenutiih kriterija, taj je jelen za 0,91 CIC točku (CIC je kratica za Međunarodni savjet za lovstvo i očuvanje divljači) bolji od jelena kojeg je Todorić ustrijelio 2004. godine.

Inače, pišu 24 sata, Todorić je svojedobno doveo iz Australije i Mađarske dvojicu stručnjaka za genetiku životinja koji su mu trebali pomoći u ostvarenju njegovog lovačkog sna - nadmašiti uspjeh Josipa Broza Tita s jelenom lopatarom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali