MINISTAR KRCAT AFERAMA

POKUŠALI ZATAŠKATI PRAVI RAZLOG: HDZ je davne ’95. novog ministra znanosti smijenio zbog pronevjere

Čim je novi hrvatski premijer imenovao članove svoje Vlade, novinari su, prirodno, počeli s ‘guglanjem’ svakog posebno. Brzo se pokazalo kako bi zbog jednog od ministara Plenković mogao imati problema.

‘Uvjereni je domoljub i europejac. Siguran sam da će kvalitetno nastaviti kurikularnu reformu. Bit će on jako dobar ministar’, rekao je Plenković kad su novinari u rekordnom roku o njegovom kolegi iskopali nekoliko afera.

Naime, ministar obrazovanja Pavo Barišić već je kao pomoćnik ministra prije nekoliko godina bio primoran otići iz Ministarstva zbog optužbi da je naplaćivao dvostruke dnevnice. Vodio je i tajnicu na plaćene filozofske simpozije te tražio za to dodatni novac iz Ministarstva.

Poznat je i kao ‘superprofesor’ koji je držao 19 kolegija na četirima fakultetima, a posljednja od optužbi odnosi se na plagiranje.

PLENKOVIĆ O OPTUŽBAMA PROTIV NOVOG MINISTRA: ‘On je čovjek koji ima sve reference da obavlja ovaj posao’

Novi Crnoja

Oporba je situaciju odmah iskoristila, rekavši kako je Plenković dobio svoga Crnoju.

Otkriće Nacionala samo će pogoršati situaciju za Barišića, a time i Plenkovića. Naime, kako piše tjednik, Vladina institucija zataškala je pravi razlog Barišićeve smjene te obrazložila da je do iste došlo ‘zbog teškoća u poslovanju’.

Tadašnje vodstvo HDZ-a Franje Tuđmana još je 1995. putem nadležnih osoba unutar vladine institucije, tadašnjeg Fonda za privatizaciju, odlučilo da je politički neodrživo da Barišić nastavi obnašati svoju tadašnju funkciju, navodi Nacional.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr