NEMA VIŠE ZABADAVA

NOVA PRAVILA ZA DUŽNOSNIKE: Ono što je Orešković pojeo na naš račun, Plenković će morati platiti sam

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio je promijeniti pravila za sve one koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama, a prema prvim najavama, gosti bi tako usluge dobavljača plaćali sami.

Dnevnik.hr piše kako je ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić odlučio mijenjati Ugovor s Agencijom za komercijalnu djelatnost i to nakon boravka bivšeg premijera Tihomira Oreškovića s obitelji u MUP-ovoj vili Costabella.

Golemi troškovi

Nekoliko desetaka tisuća kuna troška za hranu i piće koje je tijekom boravka u MUP-ovoj vili u Rijeci napravila obitelj Orešković ipak će platiti porezni obveznici. Ministar Orepić inicirao je izmjenu ugovornih odnosa između AKD-a i MUP-a, u kojima se sada mijenja način definiranja troškova gostiju, na način da će budući gosti objekta svoje troškove izravno plaćati dobavljaču usluge za kojeg se odluče.

Nakon što su mediji bivšeg premijera prozvali zbog golemih troškova ljetovanja njegove obitelji u vili on je ponudio platiti. No platiti neće, jer retroaktivno te troškove nije bilo moguće specificirati odnosno razdvojiti troškove obitelji Orešković od ostalih troškova. Naime ugovorom između MUP-a i AKD-a upravo je agencija ta koja se brine o svemu. Od nabavke hrane te pripreme jela i pića do troškova održavanja objekta i plaća zaposlenih u vili.

Neki troškovi ostaju na državi

Troškove fizičkim osobama, kažu iz AKD-a, nije moguće fakturirati. Zoran Milanović kaže kako je tijekom svojega mandata na to posebno pazio.

”Za troškove moje obitelji ni na Hvaru ni u Costabelli ni jedna jedina kuna nije potrošena. Govorim o troškovima hrane i pića. Troškovi osiguranja su državni troškovi. Dakle ni jedna jedina lipa. O tome sam strogo vodio računa četiri godine. I te troškove sam financirao iz svog džepa. Moja supruga i ja”, rekao je bivši premijer Zoran Milanović.

Ipak, čini se kako će ostale troškove gostiju državnih vila i dalje snositi država.

Povratak na Net.hr