ZABORAVLJENI PRAVAŠ

NITKO GA NE ZOVE: Tepeš ne zna hoće li umjesto Stiera ili Plenkovića u EU parlament

Bliži se 13. listopada, dan konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora i rok kada mandataru Andreju Plenkoviću ističe mandat zastupnika u Europskom parlamentu (EP).

Iako se govorilo da će ga ondje zamijeniti Ivan Tepeš, donedavni predsjednik HSP-a Ante Starčević koji je podnio ostavku odmah nakon izbornog potopa svoje stranke, N1 piše kako će put Bruxellesa i Strasbourga vjerojatno netko drugi.

Plenkovića zamjenjuje HDZ-ovac Tolić

Štoviše, sam Tepeš je to potvrdio za N1 rekavši da će, po njegovim informacijama, Plenkovića u EP-u zamijeniti HDZ-ovac Ivan Tolić, koji je bio prvi sljedeći na ondašnjoj kandidacijskoj listi na izborima za Europski parlament.

Međutim, Tepeš bi, kao sljedeći iza Tolića trebao ići u Europski parlament u slučaju posve izvjesnog angažmana u budućoj Vladi još jednog europarlamentarca, Davora Ive Stiera.

“Ne znam ja ništa umjesto koga bih išao onamo, o tome još nisam razgovarao ni s kim. Mediji me zovu s vremena na vrijeme, ali ja ne znam i to sve ovisi o tome kakva će biti kadrovska križaljka Vlade, jednostavno ne mogu vam reći”, kazao je Tepeš.

NAJVEĆI LUZERI IZBORA: Tepeš i Ćorić zajedno dobili 366 glasova, Baldasar ‘čak’ 303, a ništa bolje nisu ni Ella Dvornik, Sandra Perković…

“Ne znam tko ide, nitko me ne zove”

Niječe pak da je nakon izbora prekinuta komunikacija između njega i njegove stranke s HDZ-om.

“Nisam prekinuo komunikaciju, već je sve vezano za ovo stvar kadrovske križalje. Ne znam tko ostaje i tko ide, oni razgovaraju međusobno, ali mene nitko nije zvao”, kazao je dodavši da će “znati kada dođe vrijeme”.

PLENKOVIĆ U STRASBOURGU DOČEKAN KAO ZVIJEZDA: Europski kolege dali su mu pravi kompliment

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr