SAMO U HRVATSKOJ / Nevjerojatan apsurd, ni ministar ne može vjerovati što se događa, ključni dokazi isplivali na površinu: 'I to se sve skupa naplaćuje'

'Pa nismo mi dostavna služba, mi vozimo pacijente, a ne pakete i ostale stvari', tvrdi voditelj Odjela za sanitet

17.3.2023.
20:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U sanitetskom vozilu - umjesto pacijenata - pošta! Da, to je novi apsurd koji dolazi iz Varaždinske županije. Radnici, među kojima već neko vrijeme ključa nezadovoljstvo, najavljuju prosvjed, a ministar zdravstva ne može vjerovati da se tako što događa, prenosi RTL Danas.

"Sanitet pruža usluge transporta Varaždinskoj bolnici paketa i svih ostalih paketa koje su potrebne za Zagreb i koje ona naplaćuje. Pa nismo mi dostavna služba, mi vozimo pacijente, a ne pakete i ostale stvari, a i to se sve skupa naplaćuje", kazao je voditelj Odjela za sanitet u Sindikatu Zajedno Vladimir Markuš.

I to 70 kuna po paketu, koje Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije naplaćuje od Varaždinske bolnice. Ovo je ugovor sklopljen prije 11 godina. Potpisala ga je bivša uprava, ali za sadašnjeg ravnatelja Zavoda - ništa sporno.

Image
'TO NE ZNAČI CENTRALIZACIJU' /

Beroš tvrdi da promjene u zdravstvu nisu kozmetičke nego strukturne: 'Reforma se usmjerava na prevenciju'

Image
'TO NE ZNAČI CENTRALIZACIJU' /

Beroš tvrdi da promjene u zdravstvu nisu kozmetičke nego strukturne: 'Reforma se usmjerava na prevenciju'

"To nisu paketi poštanski, to su materijali i uzorci iz Varaždinske bolnice koji se voze u Kliničke bolnice i Kliničke bolničke cente u Zagrebu koje ne mogu ići običnom poštom", govori ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

"To zahtjeva specijalno vozilo koje to vozi, pa to se ne može voziti u prostoru u kojem se voze pacijenti. To je nedopustivo", govori Markuš.

Sindikat tvrdi drugačije.

"Jeste se žalili? Vozač koji to stalo radi on se svako jutro svađa oko toga, jer puno vremena gubi, čak više vremena nego da razvozi pacijente po bolnicama", kazao je vozač saniteta u NZHM-u Varaždinske županije Ladislav Juhas.

Ministar o ovom apsurdu - nema pojma!

Ministar Beroš niti ne zna za ovo.

"Po meni to ne izgleda logično. Imaju li toliko slobodnog vremena pa da mogu koristiti sanitet za prijevoz pošiljaka, ne mogu vjerovati da je tome tako", govori ministar zdravstva Vili Beroš.

shimmer fallback
shimmer fallback

Radnici traže hitnu smjenu ravnatelja kojeg optužuju i za mobbing, ali i neisplatu Covid dodatka.

"On je u najmanju ruku diktator.Terorizira svoje radnike. Prijetnje otkazima, očitovanja za banalne stvari koje nisu od nikakve važnosti", kazao je Juhas.

"To je potpuno netočno, ja u životu nisam podigao glas, a pogotovo ne nekoga mobingirao", govori Smoljanec.

Situacija bi se trebala riješiti na sastanku.

"I kad je došlo vrijeme sastanka kojeg su oni odredili da bude u 11 sati nisu se pojavili. Ja sam ih zvao u pola 12, javio se njihov povjerenik gospodin Juhas i rekao da on nema što sa mnom razgovarati, da je sve utuženo i poklopio slušalicu", kazao je Smoljanec.

U konačnici, radnici za ponedjeljak u Varaždinu najavljuju i mirni prosvjed, ali s porukom - trebamo se brinuti za pacijente, a ne za poštu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču