Play ponuda

KRATKO JE TRAJALO / Neslužbeno: Sutra opet poskupljuje gorivo? Cijena raste i dizelu i benzinu; Petrol i Crodux se oglasili o povećanju cijena

Trenutno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri

1.1.2023.
20:08
Play ponuda

Vlada sutra odlučuje i o novim cijenama goriva. RTL-ov Ilija Radić prvi otkriva kolike će biti.

Nakon dva tjedna pada cijena goriva, idućeg bi tjedna to trebalo izgledati nešto drugačije, neslužbeno doznaje RTL Danas.

Prema neslužbenim informacijama sutra bi Vlada trebala odlučiti o novim cijenama koje će poskupjeti.

Trenutno cijena benzina iznosi 1,28 eura po litri, a cijena dizela je 1,44 eura po litri. Moguća nova cijena za benzin iznosit će 1,33 eura po litri što je uvećanje za 0,05 eura, a cijena dizela mogla bi iznositi 1,47 eura po litri što je uvećanja od 0,03 eura po litri.

Ako to preračunamo u kune, cijena benzina opet ide iznad 10 kuna, a cijena dizela iznad 11.

A dok su druge benzinske crpke jutros samo cijene istaknuli u eurima, crpke Petrola i Croduxa tim su putem i povećale cijenu goriva.

Za Danas su objašnjavaju potez.

"Dana 29.12.2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 01.01.2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima, te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe.

Visina trošarina po novoj uredbi: 3,86 kn/lit za benzinska goriva i 3,06 kn/lit za dizelska goriva", kažu.

Inače, iz Vlade govore kako takvo postupanja označava kršenje Vladine odredbe, a Državni inspektorat najavio je inspekciju.

Play ponuda
Play ponuda