Play ponuda

NESEBIČNOST U TRENUCIMA TUGE: / Donirali organe preminule 6-godišnje kćeri i spasili tri života

Image
23.8.2016.
21:44
Play ponuda

Tri života spašena su zahvaljujući jednom izgubljenom. Nakon stravične prometne nesreće zbog koje je izgubila život, roditelji 6-godišnje djevojčice iz Tomislavgrada donirali su njezine organe, prenosi Dnevnik.hr.

Pijani vozač naletio je u nedjelju na šestogodišnju djevojčicu iz Tomislavgrada, koja je zbog teških ozljeda prebačena u splitsku bolnicu. Nažalost, nije preživjela i u ponedjeljak je izgubila svoju životnu bitku. Shrvani roditelji organe su odlučili donirati. Tim liječnika iz zagrebačke bolnice Merkur zato je noćas otputovao u Split kako bi eksplantirali organe i dovezli ih u Zagreb.

Transplatirali jetru, bubreg i gušteraču

Životom jedne djevojčice spašena su tri druga - dva u Hrvatskoj i jedan u inozemstvu. Ovakva roditeljska hrabrost i nesebičnost u trenucima najveće tuge, kažu liječnici, ne viđa se često.

"Kolega Kocman je u jednoj sali transplantirao jetru jednom pacijentu, a u drugoj sali smo napravili transplantaciju bubrega i gušterače kod jednog našeg mladog pacijenta, koji boluje od dijabetesa tipa 1", rekao je transplantacijski kirurg Stipislav Jadrijević.

Doktor Danko Mikulić noćas je iz Zagreba sa svojim timom otišao u Split, eksplantirao organe i doveli su ih na Merkur.

Imali u 24 sata tri donora na tri kraja Hrvatske

"Pri kraju smo jednog malog transplantacijskog maratona u Merkuru. Imali smo u 24 sata tri donora na tri kraja Hrvatske. Ukupno četiri pacijenta, pet transplantiranih organa. Možemo reći da je sve dobro prošlo. Sad ulazimo u finale. Spašena su četiri života kod nas, ali u Hrvatskoj i vani su i drugi životi spašeni', rekao je doktor Mikulić.

"Jasno je da su ovo najteži slučajevi. To su slučajevi koji su uvijek jako emocionalno nabijeni, ali to što mi proživljavamo se ne može usporediti gubitkom i boli roditelja", rekao je doktor.

Play ponuda
Play ponuda