USTALI U SLAVONIJI

NE ŽELE TEORETIČARE: Seljaci prijete vladajućima, traže da Ružica Vukovac bude ministrica

Slavonski seljaci opet su na nogama. U ponedjelčjak su se okupili u Ferovcu i zatražili od nove vlasti da im ne nameće teoretičare za ministre jer ne žele ponavljanje onoga što su prošli posljednjih 20 godina. Štoviše, za ministricu poljoprivrede žele Ružicu Vukovac iz Mosta te ističu da su spremni poduzeti sve ako to i tako ne bude.

“Gospodine Petrov, Oreškoviću i Karamarko, stručnjake koji znaju teoriju, ali ne i praksu nemojte nam slati”, poručio je u ime Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić s okupljanja slavonskih seljaka u Ferovcu. Slavonski seljaci podržavaju članicu Mosta Ružicu Vukovac za ministricu poljoprivrede jer smatraju da kao osoba iz proizvodnog sektora poznaje stvarne probleme seljaka, piše 034portal.

Uz to, ističu, kako ministar treba biti iz Slavonije jer Slavonija i Baranja čine 82 posto poljoprivrednih površina i poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. “Dosta nam je eksperimenata jer u zadnjih 20 godina nijedan ministar nije bio iz proizvodnje zbog čega su Slavonija i hrvatska poljoprivreda na koljenima”, pojasnio je Dukić.

Ako Vukovac ne bude ministrica…

Najveći problem hrvatskih poljoprivrednika je Zakon o poljoprivrednom zemljištu, smatra Josip Brođanac iz Virovitičko-podravske županije. “Mala gospodarstva pogađa Zakon o poljoprivrednom zemljištu jer je pisan za ‘velike igrače’. Zapostavljeni su OPG-ovi i to je promašaj jer ne možemo dobiti zemlju po tom novom zakonu. Nadamo s eda će nova Vlada to promijeniti”, rekao je za 034portal.

Ako Vukovac ne bude izabrana za ministricu seljaci kažu da su spremni poduzeti sve, a o čemu se konkretno radi, kažu, pokazat će vrijeme.

Podsjetimo, Ružica Vukovac inače je načelnica općine velika Kopanica.

VUKOVAC SE POŽALILA NOVINARIMA: “Negativno pišete samo o 20 ljudi koji žele promjene”

VUKOVAC: “Radila sam studentske poslove i na imanju roditelja da bi vratila dug državi”

Povratak na Net.hr