'NE BJEŽIM OD SVOJE PROŠLOSTI': / Oglasio se HDZ-ov kandidat za župana koji je 1999. godine udario policajca

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i kandidat te stranke za osječko-baranjskog župana na predstojećim izborima, Ivan Anušić, u listopadu 2005.

3.2.2017.
14:56
PIXSELL, Marko Mrkonjić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve se, kako je objavio Jutarnji list, dogodilo na kirbaju u Antunovcu, 13. lipnja 1999. godine, kada su nešto prije ponoći policajci u civilu došli napraviti reda u ugostiteljskom objektu gdje su, kako stoji u ondašnjoj presudi, "uočili da je na prostoru ispred šanka došlo do razbijanja stakla, vike i galame".

"Tko ste vi iz Tenja da pravite red u Antunovcu?"

Nadalje, u tekstu presude opisan je daljnji tijek situacije te noći u lokalu. Policajci su se pokazujući policijske značke legitmirali nazočnima, među kojima je bio i Anušić, te svima rekli da se raziđu. Na to im se, kako stoji u presudi, obratio tada 25-godišnji Anušić rekavši im: "Što ćete vi tu praviti red, milicija iz Tenja. Tko ste vi iz Tenja da pravite red u Antunovcu" te šakom udario jednog od trojice policajaca u glavu. Potom su i ostali okrivljenici napali trojicu policajaca "udarajući ih rukama, nogama i podesnim predmetima po svim dijelovima tijela".

Anušić je tada, u iskazu pred sudom, kazao kako je bio na drugom kraju šanka.

"Ja sam bio na drugom kraju šanka i vidio sam da je toj dvojici prišao moj brat kako bi ih umirio, a pri tome nije bilo nikakvog natezanja ni dodira. No, tada su iznenada toj grupi prišla dva mladića i nastalo je naguravanje i svi su se grupirali oko ovih, pa sam priskočio i ja. Bilo je psovanja, vike, galame, a zatim je počeo opći metež i tučnjava u kojoj je sudjelovalo 10-15 ljudi. Za trojicu mladića u civilu nije se znalo da su policajci sve do kraja tučnjave"', izjavio je Anušić na sudu.

"Kočnice su mi tada bile popustljivije"

Nakon što je Jutarnji list 'iskopao' ovu priču o njemu, Anušić se oglasio na Facebooku napisavši kako ne bježi od svoje prošlosti niti opravdava svoj ondašnji postupak.

"Ja bih se prije svega zahvalio Jutarnjem listu na naslovnici i na podsjećanju na trenutak mladosti i ludosti koji se dogodio prije 18 godina kad sam imao 25 godina. Ne opravdavam ovaj svoj postupak, no činjenica je da su mi u to poratno vrijeme kočnice bile daleko popustljivije nego su danas. Tek u trećem pokušaju suđenja sam uvjetno osuđen, no rehabilitiran sam što znači da je moj slučaj izbrisan iz evidencije suda prema važećim zakonima i uobičajenoj sudskoj praksi u cijelom svijetu. Za razliku od mojih političkih protivnika u Osječko-baranjskoj županiji, koji još čekaju ponovljena suđenja, na primjer za izvlačenje novca iz županijskog proračuna. (...) Ne bježim od ničega iz svoje prošlosti pa tako ni ovaj slučaj nisam nikada skrivao. Jesam, potukao sam se tada. To znaju mještani moje Općine (Antunovac, nap.a.) koji su me tri puta zaredom izabrali da im kao načelnik vodim Općinu", napisao je Anušić u svojoj objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali