Snjezne pahulje pokrile dio Hrvatske

Prema podacima s meteoroloskih postaja DHMZ-a danas u 7 sati visine snijega bile su: Begovo Razdolje 8 cm, Zavizan 4, Sljeme i Udbina 2 cm.

Tijekom nedjelje u u unutrasnjosti ce biti oblacno s kisom, a u gorju ce povremeno biti i malo susnjezice ili snijega. Na Jadranu promjenljivo oblacno, ponegdje s kisom, a na juznom dijelu i pljuskovima s grmljavinom. Temperatura zraka uglavnom od 4 do 7?C, u gorju malo niza, a na Jadranu od 10 do 15?C.

Sutra ce u unutrasnjosti biti pretezno oblacno mjestimice s kisom, a u gorju susnjezicom i snijegom. Popodne na zapadu prestanak oborina te ponegdje i smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice suncano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez kise. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom izmedu 1 i 6, a na Jadranu 8 i 13?C.

Smirivanje vremena ocekuje se u utorak.

Zbog jake bure na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb izmedu tunela Cardak i Tuhobic pada slab snijeg.

Jak vjetar usporava voznju na autocestama A1 izmedu tunela Sveti Rok i cvora Zadar 2 te A6 Rijeka-Zagreb izmedu Kikovice i tunela Tuhobic.

Kolnici su mokri i skliski u vecem dijelu zemlje, osim u Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama A1 izmedu cvorova Otocac i Gospic te A6 Rijeka-Zagreb izmedu cvorova Vrata i Bosiljevo 2.

Zatvorena je Sljemenska cesta od vrha prema Zagrebu (zbog odrona izmedu Kraljicinog zdenca i Sestina). Od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet je dopusten, a spustanje samo na zagorsku stranu (do 9. prosinca 2014. god.).

Ne smije se zaboraviti ni obaveza zimske opreme.

HAK podsjeca vozace da je od 15. studenog 2014.god. do 15. travnja 2015.god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najvece dopustene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotacima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotace ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotaca).

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr