HUMANOST U TRAGEDIJI

MUŽ POGINULE ZADRANKE DAROVAO NJEZINE ORGANE: ‘I ona bi sama tako odlučila, spašena su četiri života’

Organi 33-godišnjakinje iz Vrsa koja je preminula od posljedica teške prometne nesreće, spasili su život četirima osobama.

Prije dvanaest dana u mjestu Poljica Brig kraj Zadra teško su stradale 33-godišnja Anđelka Predovan i njezina 5-godišnja kćerkica. Anđelkinom suprugu Draženu u nedjelju navečer liječnici su rekli kako je njezin mozak mrtav te da povratka nema.

TEŠKE POSLJEDICE SUDARA: Preminula mlada vozačica, njezina malena kći još se bori za život

‘Liječnica me potom upitala za donaciju njezinih organa. Bio je za mene to novi šok. Morao sam razmisliti, popričati s obitelji. Ubrzo smo donijeli odluku i pristali’, kaže Dražen za Zadarski list.

Unatoč tragediji, zbog saznanja da su Anđelikini organi spasili čak četiri života, Dražen se sada osjeća drukčije. ‘Ne znam opisati taj osjećaj, ali nekako sam ispunjen. Moja je Anđelka bila vesela i dobronamjerna, oboje smo bili dobrovoljni darivatelji krvi. Da je mogla sama odlučiti, vjerujem da bi odmah pristala na nešto ovako humano i uzvišeno. Za života je činila dobra djela, a na ovaj način je to učinila i poslije smrti’, kaže Dražen.

Njihova 5-godišnja kći i dalje je na liječenju u splitskoj bolnici. Oporavlja se, ali i dalje nije pri svijesti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr