MRŽNJA IMA LICE: / Ovo su 'obični ljudi' koji zazivaju Hitlera i plinske komore za izbjeglice

27.10.2015.
15:42
izvor: lijepanasa.tumblr.com
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No, dok se rasprave, pa i svađe uglavnom vrte oko toga treba li pooštriti kontrole i zatvoriti granice ili kolone tih nesretnika slobodno propuštati na njihovom putu prema zapadnoj Europi i boljem životu, dotle je na društvenim mrežama izbjeglička kriza u našem dvorištu pored mnogo razumijevanja i suosjećanja izbacila na površinu i neshvatljivu količinu mržnje.

Prizivaju plinske komore, Hitlera i Pavelića

Silina iskazane netrpeljivosti, mržnje, pa i zla kulminira pozivima na ubijanje, zagovaranjem plinskih komora i genocida te zazivanjem uskrsnuća Adolfa Hitlera (koji je, očito, mnogima ideal "dobrog državnika") i Ante Pavelića ili pak oslobađanjem norveškog masovnog ubojice Andersa Behringa Breivika.

Nevjerojatna je količina bešćutnosti i mržnje koju ti ljudi otvoreno - pozivajući se, naravno, na slobodu govora, a ne shvaćajući da njezine granice ne obuhvaćaju govor mržnje - iskazuju svojim naizgled ležernim i nimalo duhovitim objavama na društvenim mrežama. I jeziva je lakoća pozivanja na masovnu fizičku likvidaciju tisuća drugih i nepoznatih.

Izopačeno shvaćanje slobode govora

Budući da su si dali slobodu širiti mržnju bez sustezanja i prirkivanja, onda si i mi dajemo slobodu predstaviti vam neke od njih čije izljeve mržnje uredno prati i objavljuje blog Lijepa naša u svojoj kampanji Mržnja ima lice. Tek da se zna pored kakvih to 'običnih ljudi' živimo...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali