MOŽEMO! O PROČELNIKU LOVRIĆU: / 'Roditelje učenika prijavio je DORH-u'; On uzvratio: 'Prijavljeni su oni koji su širili lažne vijesti'

Iz platforme Možemo i Zagreb je naš!

13.2.2021.
17:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Platforma Možemo i Zagreb je naš! navela je u subotu da je gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić prijavio zbog širenja lažnih vijesti, roditelje koji su tražili da statičari pregledaju škole, a Lovrić je odgovorio da nije prijavio roditelje nego osobe za širenje lažnih vijesti.

Iz platforme Možemo i Zagreb je naš! rekli su kako imaju saznanja da je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić protiv roditelja koji su zatražili da statičari pregledaju škole zbog mogućih oštećenja u zagrebačkom potresu, podnio prekršajne i kaznene prijave.

Tomašević tvrdi da je Lovrić prijavio roditelje

"Ne samo da je poslao prekršajne i kaznene prijave MUP-u i DORH-u protiv zabrinutih roditelja, nego je isto tako poslao i prijave Centru za socijalnu skrb vezano za to kako ti roditelji odgajaju svoju djecu. Tako da možete zamisliti kako su se osjećali roditelji koje je nazvao Centar za socijalnu skrb i tražio da se obavi s njima obavijesni razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu", rekao je na konferenciji za novinare ispred zagrebačke Osnovne škole "Augusta Harambašića" saborski i gradski zastupnik te kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Tomislav Tomašević.

Na konferenciji se govorilo o prijavama prema više desetaka osoba koje je Gradski ured za obrazovanje podnio Centrima za socijalnu skrb, MUP-u i Državnom odvjetništvu. Kažu kako je riječ o roditeljima koji su sudjelovali u inicijativama za sigurnost djece u školama i vrtićima nakon potresa.

Lovrić: 'Prijavio sam osobe koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine'

Na te tvrdnje je priopćenjem reagirao pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Kaže kako nije prijavio roditelje, nego osobe koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine koji je poslao pismo roditeljima u kojem piše da je Grad Zagreb raspisao natječaj za obnovu osnovne škole bez projektne dokumentacije. Lovrić ističe da to nije istina.

"Mislim da u ovim vremenima kada smo posebno izloženi ugrozi i od Covida -19 i od potresa imamo odgovornost za svaku izgovorenu riječ i da naravno će hrvatske pravosudne službe procijeniti je li to kažnjivo ili nije. Ali je zadaća svakako pročelnika pa i svakog građanina da tako nešto prijavi", dodao je Lovrić.

Izvijestio je i da je zagrebački Gradski ured za obrazovanje podnio ukupno sedam prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali