Mladi Jastreb: Jadranka Kosor mi je prijetila!

‘Ministar branitelja mi je osornim tonom prenio poruku premijerke Kosor da prestanem i zaustavim se ili će uslijediti njihova reakcija. Odnosno, nešto će se dogoditi. To je prijetnja!’, uvjeren je Branko Borković. Ministar Ivić cijeli slučaj opovrgava.

Nakon što su na sastanku delegacije koju je vodio zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb s premijerkom Jadrankom Kosor obostrano pale teške riječi, situacija se ne smiruje. Štoviše, kako tvrdi Borković, jučer je dobio telefonski poziv od ministra branitelja Tomislava Ivića, koji je bio pun prijetnji.

“Kada sam vidio poziv od ministra Ivića, mislio sam da se radi o pozivu na sastanak, ali uslijedio je šok. Ministar mi je osornim tonom prenio poruku premijerke Kosor da, kako je rekao, ‘prestanem i zaustavim se’ ili će uslijediti njihova reakcija. Odnosno, ‘nešto će se dogoditi’. Ne bih sada o detaljima, ali taj poziv nisam mogao shvatiti drukčije nego kao prijetnju i obračun sa mnom i braniteljima Vukovara koji su bili po logorima i sada nakon tolike muke proživljavaju novu torturu”, rekao je za Jutarnji list Borković .

Kaže da shvaća nervozu u Vladi zbog problema sa zatvaranjem vrlo bitnog poglavlja o pravosuđu s EU, ali ne može jedan vukovarski branitelj, poput Purde, koji je prošao zlostavljanje u srbijanskim logorima, biti cijena toga.

Prozvani ministar branitelja Tomislav Ivić tvrdi da Borković laže o prijetnjama.

“Potpuna je neistina, odnosno bolje rečeno laž da sam Borkoviću prenoseći poruku premijerke rekao da prestane ili će uslijediti naša reakcija”, odgovorio je Jutarnjem ministar branitelja.

“Nikada se gospodinu Borkoviću nisam obratio na način koji podrazumijeva ucjene i prijetnje, kako on tvrdi”, dodao je ministar Ivić.

Vezani članak:

arti-201102030102006

Povratak na Net.hr