PRIJETI NESTAŠICA / Za dva proizvoda koja Hrvati obožavaju više ne vrijedi ograničenje cijena: Vratina i lopatica su out, a treća vrsta mesa je in

Image
Foto: Pixell

Plenković je u utorak predstavio nove mjere Vlade

14.3.2023.
13:28
Pixell
Play logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je na sjednici Vlade predstavio novi paket mjera pomoći za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata, koji bi trebao vrijediti godinu dana, a težak je 1,7 milijardi eura.

"Cilj Vlade RH je dati odgovor za krizu s kojom smo suočeni. Ona je globalna, energetska kriza. Želimo s mjerama koje poduzimamo zadnjih godinu dana postići tri temeljna cilja. Prvo je ublažiti rast cijena energije, drugo je zaštititi građane od inflacije i treće je pomoći potporama i poticajima", rekao je na Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako će krenuti s ublažavanjem cijena energije. Podsjetio je kako hrvatski građani kontinuirano plaćaju najniže cijene struje u Europskoj uniji, izuzevši Mađarsku. Također, najavio je ograničenje cijena plina i osnovnih namirnica te je otkrio promjene. Naime, dva artikla više neće imati zamrznute cijene.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Zbog mogućih nestašica, maknut ćemo svinjske proizvode, lopaticu i vratinu. Stavili smo zato carsko meso. Znači osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani", rekao je Plenković.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo