MUKE S ENGLESKIM

MISLILI STE DA NE MOŽE GORE OD ‘PIPL MAST TRAST AS’? Poslušajte Krstičevića na važnom sastanku

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević danas se u Washingtonu sastao s američkim kolegom Jamesom Mattisom. Poslije toga izjavio je kako je Hrvatska korak bliže kupnji američkih aviona te da se ta odluka očekuje do kraja godine.

Kako je priopćilo Ministarstvo obrane, Krstičević i Mattis su na sastanku u Pentagonu naglasili iznimno dobru suradnju Hrvatske i SAD-a kao strateških saveznika i partnera, posebno na području obrane i sigurnosti.

Na sastanku dvojica ministara razgovarala su i o zajedničkom sudjelovanju oružanih snaga RH i SAD u NATO misijama i operacijama diljem svijeta. Pritom je Krstičeviću to nešto lošije išlo.

“Zajedno smo u Afganistanu od 2003. godine i na Kosovu od 2008. godine, a sudjelovat ćemo i u NATO-ovoj Ojačanoj prednjoj prisutnosti. Ponosan sam što će Hrvatska biti jedna od rijetkih NATO saveznica koja će sudjelovati u dvije borbene skupine: u Litvi pod njemačkim vodstvom i u Poljskoj pod američkim vodstvom. To pokazuje našu predanost Savezu i visoku odgovornost u međunarodnom djelovanju“, naglasio je ministar Krstičević.

Mnoge će ovaj Krstičevićev pokušaj razgovora na engleskom podsjetiti na slavnu blamažu Ingrid Antičević Marinović koja je u govoru u Europskom parlamentu pokazala nezavidnu količinu neznanja.

Povratak na Net.hr