Otkrili što planiraju s novcem od legalizacije bespravne gradnje

U ponedjeljak, 31. prosinca ističe zadnji rok do kada vlasnici bespravno sagrađenih građevina, kojima je rješenje o rušenju već izdano, mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju. Nakon toga nema povratka, poručila je ministrica Mrak Taritaš.

Trenutačno je na snazi oko 31 tisuća rješenja o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata.

“Pozivam još jednom sve koji imaju rješenje o rušenju da se jave u svoj nadležni ured za graditeljstvo i podnesu zahtjev za legalizaciju. Ako nemaju svu potrebnu dokumentaciju, neka svejedno dođu i donesu sve što od ‘papira’ imaju, bilo kopiju katastarskog plana, bilo projektni elaborat ili nešto treće. Neka podnesu zahtjev i tada će im službenici dati dodatni rok od 15 dana u kojemu trebaju prikupiti svu dokumentaciju koja im nedostaje”, kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš za Večernji list.

Inače, list piše da će svaka druga kuna koja se prikupi od naknada za legalizaciju biti potrošena isključivo za sanaciju zona u kojima postoji mnogo bespravne gradnje. Tim novcem gradit će se i komunalna infrastruktura, škole, vrtići… kao svojevrsna kompenzacija svima koji su gradili s valjanim dozvolama. Samo iduće godine za tu svrhu prikupit će se između 10 i 15 milijuna kuna.

Povratak na Net.hr