ŠEF DRŽAVNE IMOVINE

MINISTAR GORAN MARIĆ OTKRIO KRIVCA ZA SLOM AGROKORA: ‘Ovo je povijesna kriza’

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u Maslenici kako vjeruje da će banke, dobavljači i povjerenik naći način za normaliziranje funkcioniranja sustava Agrokora.

Po Marićevom mišljenju do ovako teške situacije ne bi došlo da je bilo ‘potrebne razine odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika’.

U ponedjeljak Vlada predlaže povjerenika

Marić je niječno odgovorio na upit novinara je li Agrokor nakon aktiviranja Zakona u postupku prinudne uprave u nadležnosti njegova ministarstva. ‘Ne, nije! Zakon je stupio na snagu, zakon regulira svu proceduru i u ponedjeljak će Vlada na zahtjev Trgovačkog suda predložiti povjerenika’, rekao je.

TODORIĆ PRIJE 2 GODINE: ‘Imamo oko osam milijardi eura prihoda, a ja vrlo brzo želim imati 20 milijardi’

‘Vjerujem da će sljedeći tjedan krenuti redovna opskrba svih dobavljača svim tvrtkama u sustavu i da će banke, dobavljači i povjerenik naći zajednički način kako cijeli sustav vratiti u normalno funkcioniranje da bi se spasila radna mjesta, da bi se spasio gospodarski sustav’, rekao je.

‘Dobavljači nemaju razloga strahovati, dobavljači će biti u potpunosti plaćeni, kazao je zamoljen da komentira tvrdnje oporbe da lex Agrokor više ide na ruku bankarima nego dobavljačima.

BERNARDIĆ KRIZITIRAO LEX AGROKOR: ‘Vlada poručuje: tko nije jamio, sad ima priliku’

Neodgovornost institucija

Marić je rekao kako ne može komentirati najavu zastupnika Mosta Mire Bulja da će osobno podnijeti prijavu protiv guvenera HNB-a Borisa Vujčića zbog izostanka kontrole financijske stabilnosti.

‘Ne mogu komentirati tuđe poteze takve prirode, ali sigurno je izostala potrebna razina odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika jer inače ne bi došlo do ovako povijesno najteže gospodarske situacije u Hrvatskoj’, rekao je.

Marić odlično radi svoj posao

Na upit da komentira najavu SDP-a da će pokrenuti postupak opoziva ministra financija Zdravka Marića, rekao je da ne može komentirati treba li on ostati na toj funkciji, ali je ocijenio da radi odlično svoj posao.

SUD ZAPRIMIO TODORIĆEV ZAHTJEV: Evo što slijedi u formalnom postupku izvanredne uprave

Na upit ima li Vlada plan za Petrokemiju, Marić je odgovorio kako se isporuka plina nastavlja jer je postignut dogovor s glavnim dobavljačem. ‘Petrokemija redovito funkcionira, proizvodni proces je u tijeku. Priprema se restrukturiranje Petrokemije, dokapitalizacija i vrlo brzo će Petrokemija biti stabilan poslovni subjekt’, kazao je.

Goran Marić je na pitanja novinara odgovarao nakon obilježavajna 20. obljetnice izgradnje novog Masleničkog mosta.

Povratak na Net.hr