MINISTAR FUCHS: / 'Ovo je povijesni trenutak za Sveučilište u Zagrebu jer su tijela prvi put počela funkcionirati kako treba'

16.2.2021.
14:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo je povijesni trenutak za Sveučilište u Zagrebu jer su tijela prvi put počela funkcionirati kako treba, rekao je u utorak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuvši se na sjednicu Savjeta sveučilišta na kojoj je rektor Boras odgovarao na pitanja o stanju na Sveučilištu. "Jedino mogu reći da je ovo povijesni trenutak za Sveučilište u Zagrebu jer je prvi put uopće da su tijela počela funkcionirati onako kako su trebala funkcionirati, a to je da je Savjet sveučilišta prizvao jednog rektora koji je šest sati odgovarao na pitanja Savjeta i došli su do određenih zaključaka", rekao je ministar Fuchs u Makarskoj odgovarajući na pitanja novinara.

Danas odluka o obnašatelju dekana Filozofskog fakulteta

Sjednica Sveučilišnog savjeta, tijela koje nadzire zakonitost djelovanja sveučilišnih tijela i tijela sastavnica, održana je prošli petak na poziv Ministarstva. Savjet je, uz ostalo, zaključio da rektor Boras u roku od mjesec dana treba sazvati sjednicu Senata o stanju na Sveučilištu te da u što skorijem roku predloži o.d. dekana Filozofskoga fakulteta, a nakon ostavke o.d. dekana Miljenka Šimprage.

Rektor Boras u ponedjeljak je kao svojega kandidata predložio Miljenka Jurkovića. Na pitanje novinara je li ga iznenadila činjenica da Boras ima svojega kandidata, ministar Fuchs danas je odgovorio da je "rektor Boras uvijek imao svojega kandidata".

"On ima, naravno, pravo predložiti svog kandidata, kao što ostali imaju pravo predlagati svoje", rekao je Fuchs. U ponedjeljak je skupina od 68 članova Fakultetskoga vijeća kao svojega kandidata predložila Željku Kamenov. Senat sveučilišta danas će odlučivati o tome tko će biti o.d. dekana Filozofskog fakulteta.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali