KONAČNO KONKRETAN KOMENTAR NA UHIĆENJA PRIPADNIKA HVO-a ZA RATNI ZLOČIN NAD SRBIMA: / Oglasio se ministar diplomacije

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Na današnjem izvanrednom sastanku u Banskim dvorima povodom uhićenja bivših pripadnika HVO-a u Orašju u susjednoj BiH, bio je nazočan i minsitar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

2.11.2016.
20:03
PIXSELL, Robert Anić
Play logo

Stier je bio jedini od ministara koji se nakon tog sastanka konkretnije očitovao o uhićenju desetorice pripadnika HVO-a, a kako prenosi Nova TV, kazao je kako će Vlada već na sutrašnjoj sjednici donijeti formalnu odluku o ponovnom pokretanju savjeta za suradnju sa međunarodnim sudovima.

Image
ZAVRŠEN SASTANAK U BANSKIM DVORIMA: /

Plenković nije ni znao za uhićenja pripadnika HVO-a, evo što kažu ostali ministri

Image
ZAVRŠEN SASTANAK U BANSKIM DVORIMA: /

Plenković nije ni znao za uhićenja pripadnika HVO-a, evo što kažu ostali ministri

Bez Hrvata u BiH nema ni europskog puta

"Važno je da sve nadležne insitucije u hrvatskoj državi budu koordinirane, isto tako je važno da se rasvijetli i da se ustavnove sve činjenice u suradnji institucija RH sa drugim institucijama susjednih država kada je u pitanju kolanje, odnosno uvid u klasificiranu dokumentaciju koja se dogodila prije stupanja na dužnost ove hrvatske vlade. Koordiniramo sada s našim saveznicima u NATO i EU buduće korake. U politici prema BIH a na temelju naše politike potpore euroatlantskog puta BIH osiguranja ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda pa tako i hrvatskog naroda", kazao je Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako bez Hrvata u BiH nema niti BiH niti europskog puta BiH.

"Pravosuđe se ne smije ispolitizirati"

"Isto tako je jasno da bi bez europskog puta BIH ugrožen bio i opstanak Hrvata u BiH. Svaki zločin mora biti kažnjen, ali isto tako se pravosuđe ne smije ispolitizirati. Da nema mjesta za manipulaciju sa pravosuđem", kazao je Stier.

Na višesatnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem bili su i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, minsitar obrane Damir Krstičević, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te ministar pravosuđa Ante Šprlje koji nisu davali izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo