Zanimljiv izbor riječi

MILIJAN BRKIĆ NA FEJSU: “Budućnost pripada nama”

“Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu ju sami želimo”, naslov je posta koji je na svome Facebooku objavio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. On se nije puno oglašavao na Fejsu ove godine, a danas je objavio post povodom godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske te godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 1998. godine.

Post je popratio pjesmom Daleke Obale, “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”, a završio citirajući Franju Tuđmana i njegovu izjavu da imamo svoju Hrvatsku.

“[ IMAMO SVOJU HRVATSKU, NAŠA JE I BITI ĆE ONAKVA KAKVU JU SAMI ŽELIMO ]

Današnji je dan, pored niza datuma u hrvatskoj povijesti, veliki dan za Republiku Hrvatsku!

Na današnji se dan ostvario tisućljetni san naših predaka o samostalnoj Republici Hrvatskoj. Iako su ju mnoge zemlje priznale i ranije, uključujući Vatikan i Njemačku, članice Europske zajednice dale su nam potvrdu na ovaj veliki datum 1992. godine.

Međutim iako samostalna, Republika Hrvatska nije bila i slobodna. Tih smo se godina borili za svaki pedalj naše Domovine u borbi s četvrtom svjetskom vojnom silom vodivši obrambeni rat gdje je poginulo preko 15 000 hrvatskih branitelja.

Velike su i značajne vojne operacije označile kraj ratnih djelovanja, no Republika Hrvatska je svoju konačnu pobjedu izvojevala diplomatskim putem pod mudrim vođenjem najvećeg Hrvata u povijesti, prvog predsjednika RH dr.Franje Tuđmana.

Na današnji dan 1998. godine Republika Hrvatska je mirnom reintegracijom integrirala istok Hrvatske i tako postala cjelovita, samostalna i slobodna država.

Danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako ju sačuvati jer „budućnost pripada nama“ !!!”, napisao je Brkić na Fejsu.

Taj je izbor riječi, čak i ako je riječ o parafraziranju Tuđmana, zanimljiv, jer…

TUĐMAN: ‘Današnji dan bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu povijest hrvatskog naroda’

 

Povratak na Net.hr