MILANOVIĆ OTKRIO KAKO SUZBITI COVID: / 'Virus treba sabiti u njegovu košticu i ugušit ga plinom!'

'Ovo je ustvari kampanja, izbori su za tjedan dana.

10.5.2021.
16:37
Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak boravi u Koprivnici gdje sudjeluje na svečanom programu u prigodi početka radova na izgradnji nove osnovne škole na gradskom području Podolice u Koprivnici.

"Ovo je ustvari kampanja, izbori su za tjedan dana. Odlučio sam doći jer sam prije 14 godina ovdje vidio prvi objekt javno privatnog partnerstva, gimnazija Fran Galović", rekao je i naglasio kako se u Koprivnici u obrazovanje ulaže.

"Koprivnica je sveučilišni grad, to ima višestruke efekte, dolaze i ljudi i izvan grada, ali sveučilište se širi. Sve skupa je to pokrov ispod kojeg grad živi, to nije samo Podravka i industrija, gradu trebaju nove avanture, novi uspjesi pa ako hoćete i nove greške. Siguran sam da će škola biti lijepa, i da će troškovi biti održivi. Bit će ovdje za godinu dana, da je financirana državnim novcem, pitanje je", rekao je predsjednik.

Milanović je rekao kako je posljednjih dana uglavnom bio u gradovima gdje je HDZ na vlasti, a komentirao je i činjenicu da je HDZ na listu za lokalne izbore stavio neke ministre. "Iskreno govoreći, to smo radili mi i moja stranka. Nije bio najbolji način, ali nemam pravo na to prigovarati", rekao je predsjednik.

Epidemiološka situacija

Predsjednik je komentirao i aktualnu situaciju s koronavirusom te zahtjev zagrebačkog Stožera za blažim epidemiološkim mjerama. "Ne čitaju oni epidmiološke udžbenike, oni gledaju BBC i CNN. Nije cijepljeno dovoljno ljudi, virus treba sabiti u njegovu košticu i ugušit ga plinom. Virusu ostaje igralište, treba mu ga izrovati da polomi nogu na terenu", rekao je Milanović.

Upitan ima li dogovora oko veleposlaničkih mjesta rekao je kako je to pitanje za premijera te dodao da mu je "puno važnija ova škola nego tko će biti veleposlanik negdje".

O Zlati Đurđević

Komentirao je i Zlatu Đurđević. "Nisam slušao što ona govori, ja vrlo dobro znam tko je ona. To što ste sad rekli sigurno nije baš tako rekla, za to dajem potkoljenicu. Rekla je da će poštovati odluku Ustavnog suda koja je katastrofalna", rekao je komentirajući intervju kojeg je dala kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda.

"Protiv izručenja je po tome bilo pola HDZ-a, ne zato što vole Perkovića, nego zato jer su pravnici i čitaju zakon. Imala je isti stav kao i svi HDZ-ovci. Bio sam za dogovor, difamiranje od početka, pokušaji da ju se preplaši, ja nisam bio siguran hoće li se prijaviti ili ne, ali sam vidio da je hrabra. Obična, bezobrazna laž je da je bila protiv lex Perkovića, svakog tko to bude tvrdio nazvat ću lažovom, a tko laže taj i krade", rekao je Milanović.

Predsjednik je komentirao i Podravku odnosno neke informacija o prodaji Podravke. Rekao je da na to gleda kao premijer koji se borio i ubio i izborio da Podravka ostane 25 posto plus jedan državna. "Država ne mora biti vlasnik, ali mora biti prisutna", rekao je.

Upitan hoće li izaći na izbore, predsjednik je rekao da je o tome već govorio. "Jedan kandidat je moj prijatelj. Ako mislite da ljudima treba tatek, da mene vide kako glasam, podcjenjujete hrvatske građane", rekao je.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali