MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ UŽIVAJU U DRŽAVNIM REZIDENCIJAMA: / No, ljetovanje im nije besplatno, evo što moraju platiti

Zoran Milanović i Andrej Plenković ljetuju u državnim rezidencijama, ali si moraju sami platiti hranu iz smještaj, bez obzira na povlastice koje njihove dužnosti nose

9.8.2020.
10:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković nakratko će prekinuti svoja ljetovanja i zaputiti se u Sinj kako bi nazočili Sinjskoj alci. Dotada, daleko jedan od drugog uživaju u ljepotama Jadrana i raskoši državnih rezidencija.

Milanović je odmah nakon obljetnice Oluje sa suprugom otišao u vilu Kovač na Hvaru. Ondje je ljetovao i dok je bio premijer, a to je mjesto drago i jednom od njegovih prethodnika, Stjepanu Mesiću.

Tradicionalno ljetovalište

Premijer Plenković se od izvlačenja novca iz Europske unije, predizborne kampanje te na kraju sastavljanja Vlade odmara na sjevernom Jadranu, u vili Costabelli nedaleko od Rijeke. Ondje je bio i prošle godine, a i nakon izbora je stigao svratiti.

"Ja ću ovdje otići u dućan, tržnicu, nešto kupimo, nešto skuhamo, meni je uvijek ovdje drago doći. Ovdje mi je živio pokojni stric, dobro poznajem ovaj kraj, imam puno prijatelja ovdje i volim doći“, rekao premijer.

Sve im je na raspolaganju

I u toj je vili ranijih godina ljetovao jedan od Plenkovićevih prethodnika, Tihomir Orešković. No, svi su oni, bez obzira na visoke dužnosti koje obnašaju i povlastice koje im uz to dolaze, dužni sami plaćati hranu i smještaj, koji im je doduše na raspolaganju po povlaštenoj cijeni.

"Postoje političari koji iz vlastitih preferencija koriste druge oblike smještaja, kao i drugi građani. Ono što je bitno je da rezidencije pružaju mogućnost bolje sigurnosne zaštite, no sudeći po razini ugroze naših političara, svejedno je gdje će boraviti", pojasnio je za Dnevnik.hr bivši šef državnog protokola, Želimir Kramarić.

Uz Hvar i Costabellu, Plenković i Milanović na raspolaganju imaju četiri vile na Brijunima i dva otočića sa svim potrebnim sadržajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali