'REKAO JE DA ĆE KRŠITI USTAV' / Milanović uzvraća Plenkoviću: 'Ti ćeš nas, braco, dijeliti kao naciju oko toga?; On meni govori da ja sredim stvari u svojoj obitelji'

Image
Izvor: Robert Anic/Pixsell

'Rekao je da prostora za suradnju nema nakon 24. veljače prošle godine. Kakav je to datum u hrvatskoj povijesti?', rekao je Milanović komentirajući istup Plenkovića na temu pisma koje je Ured predsjednika RH objavio jučer

10.3.2023.
8:58
Robert Anic/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 37. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Milanović se u izjavi za medije osvrnuo na jučerašnje komentare premijera Plenkovića o njihovoj međusobnoj suradnji.

'Plenković je rekao da će kršiti Ustav'

"Svi imamo nekakvu odgovornost i kad mi netko kaže da prekida suradnju s predsjednikom Republike, reći da nećeš surađivati znači da kršiš Ustav. To je predsjednik Vlade? Netko u Saboru tome daje podršku: Plenković je rekao da će kršiti Ustav", kazao je Milanović o jučerašnjim izjavama premijera Plenkovića o njihovoj suradnji.

"Rekao je da prostora za suradnju nema nakon 24. veljače prošle godine. Kakav je to datum u hrvatskoj povijesti?”, rekao je Milanović komentirajući istup Plenkovića na temu pisma koje je Ured predsjednika RH objavio jučer.

'Ministar obrane je jedan mober i terorist'

Na pitanje novinara je li mogao biti jedan od datuma kada je on ovdje onemogućio ministru obrane govoriti, Milanović je kazao: 'Ministar obrane je jedan mober i terorist. Kakvo je to pitanje? Opet se ne ponašate kao novinar.' Optužio je novinara da izaziva konflikt i istaknuo je da je nakon tog događaja bila inspekcija i nije ništa utvrdila.

Vraćajući se ponovno na izjavu Plenkovića o datumu prestanka suradnje s Pantovčakom je dodao: '24. veljače? Ti ćeš nas, braco, dijeliti kao naciju na takvim stvarima?'

"Ja sam 2014. godine bio premijer, bio sam član Europskog vijeća kada je bio državni udar na Majdanu i kada je počeo taj užas u Ukrajini. Bio sam premijer i kada je potpisan sporazum u Minsku. Ja sam bio svjedok čitavog vremena, Plenković je bio običan parlamentarac. Poslali ga tamo da se slika", dodao je Milanović pa ponovio da to nije razlog da se dijelimo na pitanju Ukrajine kao nacija.

'Ovaj HDZ je gori nego u vrijeme Sanadera'

Poručio je i da je ovaj HDZ gori nego u vrijeme Sanadera.

"On meni govori da ja sredim stvari u svojoj obitelji… Tko je preko veze dobio nešto iz moje obitelji? A on je zaposlio šogora za šefa aerodroma u Dubrovniku. Ljudi, vi se gušite u korupciji", kazao je predsjendik.

'Marko Milić poznatiji kao Jutel bata'

Između ostalog, obrušio se više puta na glasnogovornika Vlade.

"Marko Milić poznatiji kao Jutel bata, momčić koji sređuje poslove u državnoj firmi nekakvom tipu koji ne ispunjava uvjete, za to sve postoje dokazi, nije nešto što čaršija bruji. Mogao bih pitati je li to nekome možda više trebalo nego tom momku?", kazao je Milanović.

'Plenković je zaštitnik lopova'

Dodao je i da je Plenković zaštitnik lopova. “Plenković misli ići u Bruxelles, pa uhitit će ga netko tamo.”

I danas je ponovio da bi njegov sin Marko dobio stipendiju za izvrsnost i da je prošao s vrlo dobrim, a bivšoj ministrici Blaženki Divjak poručio je da je to svakako moralno.

"Ja sam vrhovni zapovjednik, ministar nije, kraj priče. To premijer nije ni spominjao, mada je odgovoran", kazao je Milanović te dodao da je Banožić već trebao biti u istrazi.

Image
PLENKOVIĆ UZVRAĆA MILANOVIĆU /

‘Ta neka igrica Dr Jekyll ili Mr Hyde, gdje ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate neka pisma… Kako siješ tako žanješ’

Image
PLENKOVIĆ UZVRAĆA MILANOVIĆU /

‘Ta neka igrica Dr Jekyll ili Mr Hyde, gdje ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate neka pisma… Kako siješ tako žanješ’

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču